INCIDENT U ZADRU: Dok je Kalmeta pozdravljao Plenkovića, sijevale uvrede navijača Torcide!

Dino Stanin/PIXSELL

Plenković je jednom trenutku govora čak spomenuo Zadar kao grad košarke, kulture i turizma, što je izazvalo i smijeh nakon bučnog prosvjeda Tornada

Dok je pozdravljao premijera Andreja Plenkovića koji je u petak navečer svečano otvorio obnovljenu Kneževu palaču u Zadru, gradonačelnika Zadra Božidara Kalmetu navijačka skupina Tornado nezadovoljna rezultatima i stanjem Košarkaškog kluba Zadar, zasula je nizom uvredljivih skandiranja koja su zgranula mnoštvo okupljenih na gala svečanosti, javlja zadarski.hr.

Naime, navijači KK Zadra nenajavljeno su se okupili na Trgu pet bunara, nedaleko od mjesta na kojem se održavao svečani program otvorenja Kneževe palače, te su bučno skandirali želeći omesti Kalmetin govor. Prednjačila su skandiranja “Sj…. ste klub” i “J… vas Kalmeta”, a jasno se čulo i višekratno” Hoćemo promjene” i “Uprava odlazi”.

Kalmeta se nije dao smesti te je dovršio svoj govor, no uvrede je itekako čuo. Premijer Plenković nije dopustio da uvrede koje su sijevale zasjene događaj te se nakon svojeg govora mino udalji s mjesta.  Plenković je jednom trenutku govora čak spomenuo Zadar kao grad košarke, kulture i turizma, što je izazvalo i smijeh nakon bučnog prosvjeda Tornada.

Na otvaranju Kneževe palače bilo je nekoliko stotina Zadrana, a nakon što je Plenković otvorio palaču, premijer je sa suradnicima, u pratnji Kalmete, razgledao impresivno zdanje obnovljeno sredstvima iz EU fondova. Otvorenju je prethodio i raskošan vatromet.

Iz zadarske policije zadarski.hr doznaje da prosvjed Tornada nije bio prijavljen kao javno okupljanje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI