INSPEKCIJA HARALA VINOGRADSKOM! Novi ravnatelj otkrio što su pronašli i gdje je trenutno Dijana Zadravec

Foto:Pixsell

“Ovo je velika odgovornost i mislim da idemo prema izlasku iz ove krize”, poručio je u ponedjeljak novi ravnatelj Vinogradske bolnice Davor Vagić pa zahvalio djelatnicima koji su posljednjih godinu i pol dana radili u izvanrednim okolnostima.

Hoće li konačno doći kraj u jednoj od najvećih zagrebačkih bolnica, vrijeme će reći. Vagić smatra da se sve može riješiti “normalnim radom”.

“Ovaj problem koji je sada i koji je bio u medijima zadnjih dana mislim da se može riješiti jednim mirom i normalnim radom i onime što je jako bitno, a to je da nalazi koji su mi dani danas kada sam preuzeo dužnost, definitivno u inspekcijskom nalazu HZZO-a i Ministarstva zdravstva nije bilo ničega od nekih kriminalnih radnji, bilo je nekih manjih nepravilnosti.

Ali ostavite mi dva-tri dana da to pročitam detaljno, to je nekih 70 stranica. Ako taj dio maknemo sa strane, ono što je potrebno ljudima u bolnici, to je mir da mogu raditi dalje i pružati zdravstvenu skrb pacijentima”, rekao je novi ravnatelj za RTL.

‘Nazvao me Beroš’



Otkrio je i kako je Dijana Zadravec trenutačno na bolovanju, a nakon oporavka vraća se na mjesto radiologa na Zavodu za radiologiju, kao voditelj neuroradiologije.

Na pitanje u kakvim je odnosima s njom i ministrom Vilijem Berošem, kazao je kako nikad nije bilo “ratnih sjekira” među njima.

“Mi smo samo legalisti, govorim isključivo legalistički i mislim da trebamo sve napraviti da i djelatnici imaju mir i osjećaju se sigurno, bez straha i ostalog što se događa i zbog naših pacijenata, da i oni osjećaju da će ovdje dobiti sigurnu zdravstvenu skrb.

Nakon što je bilo Upravno vijeće, nakon što sam izabran, nazvao me ministar Beroš, zamolio me da dođem u Ministarstvo i sastali smo se. S obzirom da je on iz ove bolnice, normalno da je jako dobro zna, porazgovarali smo i mogu reći da mi je dao u ovom dijelu podršku za nekakav dalji način rada”, objasnio je Vagić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI