INTERES ZA CIJEPLJENJEM PORASTAO I U PGŽ-U? Sa 300 broj skočio na 1000 dnevno!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL / ilustracija

U Primorsko-goranskoj županiji epidemiološka slika znatno je pogoršana. No, paralelno s pogoršanjem intenziviralo se i cijepljenje.

Situaciju je komentirao i voditelj Odjela epidemiologije županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Dobrica Rončević.

“U županiji je sada 3 008 aktivnih slučajeva a posebno je zabrinjavajući porast broja hospitaliziranih pacijenata koji je doveo do značajnog opterećenja kliničkog bolničkog centra Rijeka. Sada je već 112 pacijenata u bolnici, nažalost neki su kandidati za respirator, a neki se već liječe na respiratoru”, rekao je Rončević za RTL Danas.


“Interes za cijepljenje je znatno porastao, teško je reći koji je točno razlog tome ali nadamo se da je to zdrav odnos prema stvarnosti. Na dnevnoj bazi cijepimo 800 do 1000 ljudi u županiji, a prije smo 300-tinjak na dan. S time da cijepimo svaki dan i nedjelju. Kako možemo uočiti prevlada radno aktivna populacija i mlađa populacija koja se cijepi prvom dozom”, dodao je.

“Svi bi trebali pridonijeti da se bolnički i zdravstveni sustav očuva za potrebe koje imamo kao zajednica. Svi bi trebali tome pridonijeti. No usprkos svemu bojim se da će neka vrsta lockdowna biri zadnja opcija, neki određeni oblik će morati nastupit jer učinci ovih mjera koje smo očekivali kao i dostupnost cijepljenja nisu dali očekivane rezultate zbog premalog broja cijepljenih”, poručio je.Facebook Comments

Loading...
DIJELI