IPAK OSTAJE U POLITICI Bernardić želi odraditi svoj saborski mandat

Goran Mehkek/Cropix

Bivši lider SDP-a Davor Bernardić unatoč izbornom debaklu ostaje u politici, a navodno će voditi izaslanstvo OESS-a, piše u srijedu Večernji list.

Bivši lider najjače oporbene stranke koji je tu poziciju napustio zbog izbornog debakla SDP-a, kao što je i najavio, dolazi danas na konstituirajuću sjednicu Sabora, a kako dnevnik neslužbeno doznaje od izvora bliskih Bernardiću, planira potpuno konzumirati i svoj saborski mandat u iduće četiri godine.

Drugim riječima, nema se namjeru povući iz političkog života što je, primjerice, svojedobno nakon gubitka izbora od Andreja Plenkovića napravio bivši predsjednik stranke Zoran Milanović. Neki u aktualnom vodstvu SDP-a smatraju da bi i za Bernardića, ali i za samu stranku, u ovom trenutku bilo najpametnije.

No Bernardić očito ima drugačije planove. I iako se u saborske odbore koje je SDP dobio Bernardić “gurati” neće, s najužim je stranačkim vodstvom, kažu izvori Večernjeg lista, dogovorio da će u izaslanstvu Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), vjerojatno biti voditelj izaslanstva s obzirom na to da je ta funkcija u saborskoj podjeli pripala upravo SDP-u.

Riječ je o tijelu kojemu je jedna od glavnih zadaća omogućiti međuparlamentarni dijalog svih država sudionica OESS-a, a jedna je od važnijih aktivnosti i promatranje izbora, donosi Večernji list.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI