IPAK SE PREDOMISLIO! Ministar zdravstva cijepit će se booster dozom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš prije nekoliko dana rekao da zbog velikog broja antitijela koje posjeduje ne planira u skorije vrijeme cijepiti booster dozom cjepiva protiv koronavirusa, ipak se predomislio. On je u utorak navečer potvrdio kako će se uskoro, ipak cijepiti.

Podsjetimo, epidemiolozi HZJZ-a su govorili kako količina antitijela ne treba biti razlog za odgađanje cjepiva.

Beroš će, kako su nam večeras rekli iz Ministarstva zdravstva, ipak u skorašnje vrijeme primiti booster dozu cjepiva. Kako su rekli, to će učiniti i zbog omikrona.

“Ministar zdravstva je obavio serološku pretragu za dokaz antitijela na SARS-CoV-2 u sklopu istraživanja u Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ koja određuje titar nakon preboljenja ili cijepljenja zdravstvenih djelatnika. Slijedom toga je, u trenutku izjave na temu booster doze, spomenuo i svoj nalaz te iznio tadašnji plan cijepljenja dodatnom dozom. S obzirom na nove preporuke i dodatno širenje omikron varijante virusa, ministar zdravstva planira zajedno s članovima vlade primiti booster dozu u skorašnje vrijeme”, objavili su iz Ministarstva zdravstva.

Da će se uskoro cijepiti, Indexu je potvrdio i sam Beroš.



“Uskoro ću se cijepiti trećom dozom. Preporučam svima da učine isto kako bi maksimalno zaštitili sebe i svoje sugrađane od postojećih i novih varijanti virusa”, istaknuo je Beroš.

Dodao je kako nije dovodio u pitanje da će se cijepiti booster dozom cjepiva, nego da je samo bilo pitanje u kojem će je trenutku primiti.

“Želim jasno reći da nije riječ o predomišljanju”, naglasio je Beroš.

Inače, ministar zdravstva se dosad dvaput cijepio te je prebolio covid.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI