IRAN I VENEZUELA POTPISALI 20-GODIŠNJI SPORAZUM! Raisi: ‘Ovo je dobar znak koji svima dokazuje da otpor djeluje i da će natjerati neprijatelja na povlačenje’

Foto: Wikimedia Commons

Predsjednik Venezuele Nicolas Madur u posjetu je Teheranu. U subotu je s iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem potpisao 20-godišnji sporazum o suradnji između saveznika pogođena američkim sankcijama.

“Iran i Venezuela potpisali su dokumente o suradnji na političkom, kulturnom, turističkom, gospodarskom, naftnom i petrokemijskom polju”, piše IRNA.

To “pokazuje odlučnost visokih dužnosnika dviju zemalja za razvoj odnosa u različitim područjima”, istaknuo je Raisi.

“Venezuela je prošla teške godine, ali odlučnost ljudi, dužnosnika i predsjednika zemlje bila je da se odupru sankcijama”, ističe.

Maduro je dodao kako suradnja pokriva energetski i financijski sektor te “zajednički rad na obrambenim projektima”.



“Ovo je dobar znak koji svima dokazuje da otpor djeluje i da će natjerati neprijatelja na povlačenje”, naglasio je Raisi.

Od 18. srpnja će se uvesti izravni letovi između Caracasa i Teherana “kako bi se promovirao turizam i unija naših zemalja”, rekao je Maduro, dodajući da je “Venezuela otvorena za primanje turista iz Irana”.

Inače, iz Irana ističu kako se proizvodni kapacitet vratio na razinu prije ponovnog uvođenja američkih sankcija 2018. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI