ISCURILI NOVI DETALJI O AFERI ‘KUĆICE NA MIROGOJU’: Poduzetnik koji je počinio suicid dva puta je nenajavljeno banuo…

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je nakon aktualnog sata sjednice 2.sjednice Gradske skupštine održao konferenciju za medije.

“Rekli smo prvi dan da ćemo biti pristojna i skromna vlast koja služi građanima i tako se želimo ponašati. Sve ove zastupnike je netko izabrao i ja to poštujem. Ne želim se spuštati na razinu vrijeđanja zastupnika”, rekao je Tomislav Tomašević na početku konferencije.

“Drago mi je da je ova prva točka na prvoj sjednici jednoglasno usvojena, vezano uz stečajni plan Gredelja, to je jedno od važnijih pitanja. Zahvaljujem i Ministarstvu financija koje nam je dalo mišljenje da možemo to napraviti kao Grad Zagreb, da smo stavili to kao točku za hitni postupak, nije bilo rasprave. Ako imamo komunikaciju iz poštovanja u javnom interesu, bez ideološkog prepucavanja, možemo postići konsenzus oko takvih točaka. Zagreb je glasao za stečajni plan prema kojem će Zagreb dobiti 20% potraživanja. Da stečajni plan ne prođe, Zagreb se ne bi uopće naplatio, a 400 radnika bi izgubio posao. Oko 90% radnika podržava ovakav stečajni plan, nastavak proizvodnje ide dobro, slovački partner je doveo do poboljšanja”, rekao je.

Rekao je da nema novih informacija što se tiče istrage USKOK-a i jučerašnjih uhićenja.

Dodao je, neke su naloge dali kontrolnom uredu, sve što nađu kao nepravilnosti će prosljeđivati PNUSKOK-u.



Zatim je otkrio zanimljiv detalj.

“Imam samo informaciju da je taj gospodin dva puta banuo, nenajavljen, u ured zamjenika gradonačelnika, raspitivao se što se događa. Zamjenik ga je primio, a on se raspitivao o svojim potraživanjima koje ima prema Gradskim grobljima. O tome sam informiran kada je, nažalost, taj čovjek počinio suicid”, rekao je Tomašević, govoreći o poduzetniku Nenadu Bukovcu koji je, prema optužbi, Patriku Šegoti zbog pogodovanja vrijednih četiri milijuna kuna gradio kuću i dao 670.000 kuna mita.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI