ISPISIVALI FIKTIVNE RAČUNE: Dvojicu zaposlenika policija tereti za pronevjeru čak 1,37 milijuna kuna!

Ilustracija: PU

Zagrebačka policija završila je istragu nad dvojicom osumnjičenika koji su ispisivanjem fiktivnih računa oštetili tvrtku za velike iznose.

Naime, sumnja se da je 40-godišnjak kao direktor trgovačkog društva zlouporabio povjerenje u gospodarskom poslovanju te krivotvorio račune i isprave.

Od siječnja 2012. do kraja 2017. godine kreirao je fiktivne račune, mijenjao sadržaje već ispostavljenih računa te kreirao fiktivna konsignacijska skladišta kako bi prikrio robni manjak na veleprodajnom skladištu koji je nastao prodajom robe za gotovinu bez računa. Pribavljena novčana sredstva zadržavao za sebe i time oštetio trgovačko društvo o čijim interesima se bio dužan brinuti.

U takvom “poslovanju” pomogao mu je još jedan direktor trgovačkog društva, 30-godišnjak koji mu je od siječnja 2016. godine do kraja prosinca 2017. ispisao tri fiktivna računa svog društva za usluge koje u stvarnosti nikada nisu izvršene, a nakon čega je trgovačko društvo 40-godišnjaka izvršilo uplate na poslovni račun društva 30-godišnjaka.

Uplaćeni novac, 30-godišnjak je zatim podizao s poslovnog računa kojeg je podijelio s 40-godišnjakom te su ga zadržali za vlastite potrebe.



Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 1.375.000 kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI