ISPLATI SE BITI SINDIKALIST: Vilim Ribić uživa u vili od 250 kvadrata! O svemu se oglasio i sam Ribić

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Prije 12 godina, Nezavisni sindikalist znanosti i obrazovanja, Vilim Ribić uvjeravao je javnost kako živi u stanu od 40-ak kvadrata. Danas je pak njegova situacija puno povoljnija te živi u vili od 250 kvadrata, doznaje 24sata.

Urbana vila nalazi se na obroncima Medvednice, točnije na predjelu Gornje Vrapče u Zagrebu, a do nje vodi uska, asfaltirana cesta. Prema riječima susjeda, vila je završena prije jedno tri-četiri godine i Ribić se nedugo zatim uselio.

Ribić je promijenio adresu stanovanja i prijavio se na vilu u srpnju 2018., no zemljišne knjige otkrivaju da se zemljište od 1285 četvornih metara još vodi kao oranica u njegovu vlasništvu. Zemljište je kupio na kraju 2014. godine, a onda potpisao i dodatni aneks.

Vila nije upisana ni u zemljišne knjige niti u katastar. Iako je Ribić dobio dozvole za gradnju, pitanje je da li je sve u skladu sa zakonom, jer je upis u katastar zakonska obveza. Kako tvrde stručnjaci, kad netko ne upiše novoizgrađenu nekretninu, obično postoji neka vrsta problema s građevinom.

Novinare je naravno zanimalo otkud Ribiću novac za tako veliku investiciju i zašto nije upisao objekt u katastar i zemljišne knjige. Sindikalni vođa im je samo odbrusio da su zlonamjerni i kako “nemaju ništa s tim” te prekinuo poziv.



Ribić, koji je uvijek u medijima naglašavao svoju skromnost, prima plaću za koju se 2012. znalo da iznosi 13.000 kuna, a danas je, pretpostavlja se, zasigurno veća. Na zemljištu nije upisana nikakva hipoteka na kredit te je za pretpostaviti da je njena gradnja plaćena iz ušteđevine, piše 24 sata.

Prema riječima stručnjaka, cijena gradnje takve vile stoji od 1300-1500 eura po kvadratu, a kada se tome pridodaju svi potrebni priključci, projekti i komunalna naknada dolazi se do iznosa većeg od 2,5 milijuna kuna. Možda nam skromni Ribić otkrije kako se u svojih 30 godina na čelu sindikata uspio “skućiti” u takvoj vili.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI