ISTARSKI ŽUPAN USRED SUŠE IMA DOBRE VIJESTI: ‘Vodoopskrba je stabilna i ukoliko se budemo ovako nastavili ponašati, izdržat ćemo’

Foto: Pixabay/Ilustracija

Restrikcija vode u Istri daje rezultate, kazao je istarski župan Boris Miletić u ponedjeljak. Naglasio je kako je stanje dobro te kako nije bilo isključenja iz vodovoda. Ističe kako su građani svjesni trenutne situacije.

“Učinak je postignut. Vodoopskrba je stabilna i ukoliko se budemo ovako racionalno nastavili ponašati, izdržat ćemo ovo sušno razdoblje. Potrošnja vode smanjena je oko 14 posto, poljoprivreda funkcionira, mjere ostaju na snazi, a za tjedan dana ćemo se opet naći”, istaknuo je.

“Poljoprivreda funkcionira i mjere i dalje ostaju na snazi. Za tjedan dana održat ćemo novu sjednicu Koordinacijskog tijela za praćenje stanja vodoopskrbe te razmotriti situaciju i po pitanju akumulacije Butoniga, ali i drugih naših izvorišta voda”, dodao je.

“Mislim da smo postigli cilj uštede od 10 do 15 posto. Stanje u akumulaciji Butonigi je dobro, imamo 1,13 metara višu razinu vode, odnosno za 1,7 milijun kubika više vode nego smo imali 2012. godine”, nastavio je direktor Istarskog vodova iz Buzeta Mladen Nežić.

“Naše mjere se odnose na upotrebu pitke vode, pa tako i korištenje istih za pranje automobila i vozila. Nismo zabranili rad autopraonicama koje koriste tehnološku vodu, a prioritet je osiguranje pitke vode za stanovnike i turiste. Vozila, kao i javne i privatne zelene površine, mogu izdržati”, dodao je istarski župan Miletić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI