ISTRAŽIVANJE POKAZALO ODNOS SNAGA NA JUGU: Boban vodi no velika je bitka na desnici! Jedna činjenica mora zabrinuti sve kandidate

Agencija 2×1 komunikacije provela je veliko istraživanje političkih preferencija dva mjeseca prije lokalnih izbora na području Splitsko-dalmatinske županije. Izbori u najvećoj hrvatskoj županiji mogli bi ovoga puta biti vrlo zanimljivi. Inače je splitsko – dalmatinska županija poznata kao jedna od utvrda HDZ-a.

Istraživanje je provedeno na ukupno 879 ispitanika, a iako svi kandidati još nisu objavili svoju kandidaturu, pa tako ni aktualni župan HDZ-ov Blaženko Boban, ispitivači su ponudili upravo Bobana kao kandidata HDZ-a, jer je sasvim sigurno kako će on uskoro i biti službeni kandidat stranke, samo se čeka službena potvrda.

Boban u vodstvu

Aktualnog župana Blaženka Bobana koji će ići po još jedan mandat na samom početku kampanje podupire 33,45 posto ispitanika. Velika bitka vodit će se za ulazak u drugi krug. Čak tri kandidata imaju realnu šansu za ulazak u drugi krug izbora i daljnje sučeljavanje s HDZ-ovim kandidatom.

Kandidat Domovinskog pokreta Mate Šimundić, koji je prvi objavio kandidaturu, uživa potporu 13,77 posto ispitanika. Odmah iza njega je Miro Bulj koji bi trebao biti kandidat Mosta s podrškom od 12,63 posto ispitanika.



Neodlučni prednjače

Bivšeg ministara unutarnjih poslova, a sadašnjeg predsjednika županijske organizacije SDP-a Ranka Ostojića na čelu županije vidi 10,69 posto ispitanika, a najmanje šanse da postane župan ima čelnik Nezavisne liste mladih i bivši saborski zastupnik Ante Pranić kojeg podupire 6,03 posto ispitanika.

Neodlučnih birača i onih koji bi glasali za nekoga drugoga čak je 23,44 posto ispitanih. I ova anketa pokazuje kako je puno neodličnih birača te bi upravo njihov glas mogao presuditi na predstojećim izborima, ukoliko na njih izađu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI