IVO SANADER PRIMIO TUŽNU VIJEST: U 97. godini umrla mu majka Ivanka, najvažnije žena u životu bivšeg premijera

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U petak, 22. travnja je, u 97. godini, preminula Ivanka Sanader, majka bivšeg premijera Ive, javlja Slobodna Dalmacija.

Djevojačkog prezimena Vučica, početkom pedesetih godina se udala za Antu, s kim je onda dobila petero djece. Živjeli su u Plinarskoj ulici u Splitu, a prema svjedočenju bivših susjeda, obitelj Sanader je, u tom periodu, bila izrazito siromašna. Obitelj je dobivala pomoć Crkve, posebno časnih sestara klarisa.

Svećenici su, na zamolbu pokojne Ivanke, pomogli obitelji da nakon završetka osnovne škole mladi Ivo upiše crkveni internat (sjemenište). Ivanka Sanader je, posredovanjem crkvenih krugova, svu svoju djecu poslala u sjemenište, gdje su imali besplatan stan i hranu, jer drugog načina da ih školuje nije bilo. Svi su joj sinovi završili Nadbiskupijsku klasičnu gimnaziju i bili u sjemeništu.

Kada je Ivo, kao čelnik HDZ-a, optužen, Ivanka je za medije izjavila: “Nisam znala da će moj sin Ivo dati ostavku. Isprva sam bila u šoku i ništa mi nije bilo jasno. Uz Ivu je cijela obitelj. Svaki dan molim krunicu za njega, našu obitelj, Hrvatsku i mlade na kojima, kako je rekao Ivo, svijet ostaje.”Smrt

Od smrti supruga Ante 14. studenoga 2007. godine, Ivanka je živjela sama u splitskom stanu, a pomagala joj je kći, časna sestra Danica. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI