IVOŠEVIĆ S JAKIM SNAGAMA NA SUD: Za odvjetnika angažirao čovjeka koji je branio i bivšeg HDZ-ova ministra i bankaricu Bilonić!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević koji je prošlog tjedna dao ostavku na svoju dužnost angažirao je za svojeg branitelja odvjetnika Joška Čeha. U splitskim krugovima on je poznato ime, bivši sudac koji je vodio obrane u nizu složenih kaznenih predmeta.

Čini se da je Ivošević odlučio igrati na sigurno i u postupku koji mu slijedi za njega će se boriti profesionalac  najviše kategorije. Podsjetimo zbog čega je Ivošević zapravo i dao ostavku.

Optužnica protiv Bojana Ivoševića podignuta je zbog kaznenog djela prijetnje, iz članka 139. stavak 3. u vezi sa stavkom prvim, što prevedeno na laički jezik znači kako ga Državno odvjetništvo tereti za prijetnje upućene osobama vezano uz posao koji obavljaju.

U optužnici su kao žrtve navedene četiri osobe: urednica Gradske rubrike Slobodne Dalmacije, koju je Bojan Ivošević te večeri nazvao na mobitel, te glavna urednica novina, izvršna urednica s portala i novinarka Gradske rubrike, piše Slobodna Dalmacija.

Na optužnicu je odgovor podnio odvjetnik Joško Čeh, koji je uz to priložio i punomoć za zastupanje Bojana Ivoševića. Traži obustavu postupka protiv svog klijenta.Zanimljivo je pogledati i proučiti koga je odvjetnik Čeh sve zastupao na sudu. Tu su neka zaista  respektabilna i javnosti jako poznata imena.

U rujnu prošle godine na  Županijski sud u Splitu stigao je sa svojim klijentom Lovrom Kuščevićem, bivšim političkim tajnikom HDZ-a i ministrom graditeljstva i uprave u Plenkovićevoj Vladi. Tada su došli na sjednicu Optužnog vijeća, koje je odlučivalo o USKOK-ovoj optužnici protiv Lovre Kuščevića i još pet osoba zbog zlouporabe položaja i ovlasti te sprječavanja dokazivanja.

Bio je uključen u još jedan slučaj koji je intrigirao javnost a to je slučaj suđenja fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić. Tu je Čeh preuzeo zastupanje bankarice Bilonić, optužene za poticanje fra Šime Nimca na uzimanje 9,8 milijuna kuna dobivenih od prodaje crkvenog zemljišta.

Zastupao je Nikolu Gusića Janjića iz Podstrane, optuženog zbog ubojstva torcidaša Ivana Mate Blaževića (23) iz Splita u ljeto 2017. godine ispred kafića u Stobreču.

Nikola Gusić Janjić pravomoćno je osuđen na 12 godina zatvora. Odvjetnik Joško Čeh zastupao je i bivšeg dubrovačkoga gradonačelnika Andru Vlahušića u aferi “Šipan”, u kojoj ga se teretilo za zlouporabu položaja i ovlasti.

Istom odvjetniku punomoć je potpisao i bivši nogometaš i nogometni trener Igor Štimac u parničnom postupku u kojem su Moravka i Matea Pokrovac, supruga i kći ubijenog nogometnog menadžera Dina Pokrovca, od njega potraživale deset tisuća eura.

Sud je nakon provedenog postupka utvrdio kako im Igor Štimac nije dužan navedeni novac. Joško Čeh bio je i dio tima branitelja na maratonskim postupcima u slučaju ratnih zločina u Vojno-istražnom centru Lora u Splitu 1992. godine.

Zastupao je također i bivšeg vojnog policajca Antu Gudića, jednog od stražara, koji je osuđen za ratni zločin nad civilima i nad ratnim zarobljenicima na osam godina zatvora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI