IZ HDZ-A BRANE PREMIJERA: ‘To je zlonamjeran spin da je Plenković prozvao suca Marijana’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon što je premijer Andrej Plenković prozvao suca Vrhovnog suda Ranka Marijana u Hrvatskom saboru, a nakon toga mu je i odgovorio i sam Marijan, u srijedu navečer na Facebooku se oglasio i HDZ.

“Tvrdnja da je Andrej Plenković ‘prozvao’ suca Vrhovnog suda Ranka Marijana u Hrvatskome saboru novi je zlonamjerni spin onih koji svim silama žele nametnuti okvir da HDZ ‘blokira’ ili ‘utječe’ na hrvatsko pravosuđe. Ni na koji način predsjednik Vlade i HDZ-a nije ‘prozvao’ suca Marijana ili doveo u pitanje njegove sudske presude”, objavili su na Facebook-u.

Ističu i da se upravo iz oporbenih redova već bezbroj puta raznim optužbama i izjavama pokušavalo utjecati na rad sudaca i DORH-a u pojedinim predmetima.

Predložili su oporbi da u cijelosti pogleda Plenkovićev odgovor saborskoj zastupnici Karolini Vidović-Krišto, u kojem je, kako ističe HDZ u objavi, konkretnim i recentnim primjerima potkrijepio da HDZ nema i ne želi imati utjecaja na rad DORH-a i sudova te su i objavili video tog dijela Plenkovićevog govora u Saboru.

“Moram priznati da ja ovako učinkovitog blokatora pravosuđa kao što sam ja nisam sreo, pa ni u Njemačkoj. Tako puno blokiram pravosuđe da nam je predsjednik Vijeća u predmetu Fimi media SDP-ov zamjenik ministra pravosuđa u Račanovoj vladi, Ranko Marijan. I puf, toliko dobro sam blokirao da je potvrdio presudu. Nije čak uz sav moj utjecaj ni vratio slučaj na ponovljeno suđenje na županijski sud. Toliko dobro blokiram pravosuđe i DORH da, hops, pet tjedana prije parlamentarnih izbora izleti slučaj Rimac”, rekao je, uz ostalo Plenković.



Iz HDZ-a na kraju objave poručuju da će se, dok iz oporbe i danas nastavljaju nasrtati na institucije, Vlada RH i HDZ nastaviti se zauzimati za neovisni rad i tajnost radnji nadležnih tijela – što je glavni preduvjet za borbu protiv korupcije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI