IZ HVIDRE PORUČUJU: Vojni rok će otvoriti nova radna mjesta

Marko Jurinec/PIXSELL

''Smatramo kako bi se vojnim osposobljavanjem budućih mladih naraštaja povećao stupanj nacionalne sigurnosti i samim tim onemogućilo ponavljanje posljedica stradavanja u obrani naše domovine, uz istodobno pružanje prilika i otvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje onima koji pronađu svoj životni i profesionalni put u hrvatskim oružanim snagama",navodi se u priopćenju HVIDRA-e.

U ime organizacije koju vodi predsjednik poslao je medijima priopćenjem u koje kaže kako hrvatski ratni vojni invalidi podržavaju uvođenje vojnog roka.

Iz HVIDR-e među ostalim tvrde kako će se time otvoriti mogućnosti za zapošljavanje u vojsci.

“U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske, ovim putem dajemo potporu inicijativi Ministarstva obrane RH za uvođenje temeljnog vojnog osposobljavanja u prijedlogu donošenja Strategije nacionalne sigurnosti i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti.

Svjesni današnje situacije, velikih sigurnosnih ugroza i rizika, a uz stalni podsjetnik na Domovinski rat u kojem je naša generacija dala svoje zdravlje i žrtvovala živote svojih najmilijih, boreći se protiv tada višestruko opremljenijeg i obučenijeg neprijatelja, ne možemo se ne zapitati bi li taj zlehudi i neravnopravni agresorski napad u trenutnim okolnostima doveo do težih posljedica i žrtava.

Smatramo kako bi se vojnim osposobljavanjem budućih mladih naraštaja povećao stupanj nacionalne sigurnosti i samim tim onemogućilo ponavljanje posljedica stradavanja u obrani naše domovine, uz istodobno pružanje prilika i otvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje onima koji pronađu svoj životni i profesionalni put u  hrvatskim oružanim snagama”,navodi se u priopćenju HVIDRA-e.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI