IZ INGRE ODUSTALI OD OVRHE ZAGREBAČKOG HOLDINGA: C.I.O.S. i Reoma traže više od 25 milijuna kuna

Goran Stanzl/PIXSELL

Za Zagrebački holding nastavljaju se problemi jer bi zagrebačka tvrtka uskoro mogla biti ovršena za nekoliko desetaka milijuna kuna.

Više tvrtki namjerava putem ovrha od Holdinga naplatiti dug. Među njima su Ingra Grupa i C.I.O.S. grupacija, koja od Holdinga potražuje 11 milijuna kuna.

Petar Pripuz je još prošlog tjedna najavio pokretanje ovrhe. Dnevnik.hr javlja da je u ponedjeljak C.I.O.S. podnio zahtjev za ovrhom.

I tvrtka Reoma podnijela je zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga. Oni pak potražuju 14 milijuna kuna.

“Ovim Vam putem potvrđujemo da je trgovačko društvo REOMA Grupa, nakon brojnih bezuspješnih pokušaja mirnog rješavanja predmetnog spora, koji datiraju od dana 21.06.2021. podnijelo Prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave protiv dužnika, trgovačkog društva Zagrebački Holding dana 08.10.2021”, priopćili su iz REOMA Grupe.



“INGRA tj. naše povezano društvo Lanište d.o.o. do daljnjega neće ići u smjeru postupaka prisilne naplate putem ovrhe kao niti u smjeru raskida ugovora na štetu zakupnika.

Iz Ingre su ranije javili kako su odustali od ovrhe.

INGRA je kompanija koja već 66 godina posluje po cijelom svijetu, ali uvijek iz svog sjedišta u Zagrebu. Već 66 godina dijelimo sudbinu našeg Grada i tijekom tog razdoblja smo zajednički prošli uspone i padove. Samim time imamo puno razumijevanje za trenutnu financijsku situaciju i posljednja stvar koju želimo napraviti jest biti grobarom gradskog proračuna.

INGRA je, kao što smo već više puta navodili, spremna na dogovor o dinamici otplate dugovanja, vodeći računa o interesima kompanije, ali isto tako svjesna i okolnosti u kojima se svi skupa nalazimo”, piše u tvrtkinu odgovoru za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI