Iz Londona stiglo odobrenje za provedbu istraga protiv Todorića

youtube

Stiglo je službeno odobrenje koje je Tužiteljstvo čekalo iz Londona kako bi moglo potpuno provesti dvije istrage protiv Ivice Todorića, doznaje N1

Riječ je o istragama u slučaju Nexus i one koja se odnosi na sale-leaseback ugovore između Agrokora i američkog nekretninskog fonda.

Ivica Todorić mogao bi uskoro biti ispitan baš kao što je bio ispitan u slučaju Agrokor nakon što je izručen iz Londona. Jer gotovo 5 mjeseci od kada je suglasnost zatražena, i nakon požurnice, sredinom travnja stigao je odgovor iz Londona.

Todorić se nije htio odreći prava po kojem za svaki novi postupak London treba dati suglasnost, a njegovi odvjetnici kažu – ne znaju da je ona stigla. Ipak, tužitelji su ih obavijestili da će se tamo održati ročište.

“Čak su nas i pozvali da damo svoje sugestije, ili pitanja i da će dio obrane, da imamo to pravo i da će to biti prezentirano sudu u Londonu.”, pojašnjava jedna od odvjetnica Ivice Todorića Jadranka Sloković.



Istovremeno, bliži se rok od godinu i pol za kraj jedne od najkompliciraijih i najskupljih istraga ikad. Za 10 bi dana istraga trebala biti gotova, nakon čega bi za eventualno pisanje optužnice tužiteljstvo onda imalo još tri mjeseca. A da bi do toga došlo, potrebno je složeno vještačenje koje je povjereno poljskoj tvrtki.

Međutim, vještačenje još nije stiglo – no obrane kažu imaju neslužbenu informaciju da bi do kraja svibnja trebalo biti u spisu. I dok se čeka vještačenje, i prije samih rezultata neke obrane ga problematiziraju jer je povjereno stranoj tvrtki.

Do sada je ispitano 80-ak svjedoka u slučaju Agrokor koji je, po izračunu tužiteljstva, teži od milijardu kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI