IZ MILANOVIĆEVA UREDA SE OGLASILI O GLAVAŠU: Evo kako objašnjavaju odluku o vraćanju odlikovanja i što su poručili!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović poništio je odluke o oduzimanju odlikovanja i čina Branimiru Glavašu, koje mu je 2010. godine oduzeo tadašnji predsjednik Ivo Josipović.

S obzirom na to da je Milanović tijekom prikupljanja potpisa u kampanji za predsjednika rekao da se želi ograditi od podrške koju mu je pružio Glavaš, rekavši da ‘on nije njegovo društvo jer se radi o čovjeku koji je optužen za teške ratne zločine, i sud treba utvrditi pravorijek’, poslali smo upit Uredu predsjednika s molbom da objasne odluku o vraćanju činova i odlikovanja Branimiru Glavašu.

“Čin i odlikovanja oduzeta su ranije Branimiru Glavašu u skladu sa zakonom zbog donošenja pravomoćne presude. Vraćena su mu sada također u skladu sa zakonom jer je ta pravomoćna presuda u međuvremenu ukinuta odlukama Ustavnog suda i Vrhovnog suda čime je prestao postojati pravni temelj za oduzimanje čina i odlikovanja”, odgovara glasnogovornik Ureda PRH Nikola Jelić.


Glavašu se tako ponovimo još jednom vraćaju sljedeća ratna odličja: Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Red bana Jelačića, Red Ante Starčevića, Red hrvatskog trolista, Spomenica domovinskog rata i Spomenica domovinske zahvalnosti.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI