IZ NEW YORKA BROJKE SVE BOLJE: Najmanji broj zaraženih i hospitaliziranih u ovoj godini

Screenshot

Stopa zaraze koronavirusom i hospitalizacije u američkoj saveznoj državi New York pale su na razine nezabilježene u ovoj godini, uz sve veću procijepljenost građana, objavile su vlasti te države.

Prošle godine stizale dramatične snimke

Kad se sjetimo onih strašnih i teških slika iz prošle godine od ožujka pa gotova do svibnja kad su iz ‘grada koji nikad ne spava’ stizale dramtične vijesti i kad je New York bio najveće svjestko žarište koronavirusa ove vijesti ipak ohrabruju a i prema našim infomacijama stituacija je u posljednje vrijeme zaista i dosta bolja.J


Udio pozitivnih testova za proteklih sedam dana pao je na 3,31 posto, a tek je 4241 Njujorčana hospitalizirano zbog covida-19 što nije zabilježeno više od četiri mjeseca, objavio je guverner Andrew Cuomo.

“Postižemo veliki napredak u cijepljenju širom države no svatko i dalje mora primjenjivati mjere sigurnog ponašanja”, rekao je Cuomo.Stigao četvrti val pandemije

Novih 7283 novozaraženih otkriveno je nakon ogromnog broja testiranih osoba, pa je stopa pozitivnih testova pala u subotu na 2,79 posto, što je najniže u proteklih mjesec dana.

Ti ohrabrujući podaci sugeriraju da se New York uspješno bori s četvrtim valom pandemije.

Stope zaraze porasle su u New Yorku i nekim drugim američkim saveznim državama, posebno Michiganu, nakon što su se počeli širiti novi zarazniji sojevi koronavirusa.

Dok u Europi i Brazilu dramatično raste broj zaraženih odnosno umrlih, u SAD-u to nije bio slučaj, a stručnjaci to pripisuju sve većem broju cijepljenih, posebno u najugroženijim skupinama poput starijih osoba.

Cuomo je kazao i kako se program cijepljenja u New Yorku brzo odvija.

Potrošeno je više od 11,5 milijuna doza cjepiva, a samo prošlog tjedna dano je 1,4 milijuna doza.

Trećina Njujorčana dobila je najmanje jednu dozu cjepiva, a petina je potpuno cijepljena.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI