Iz Ureda Sabora i Vlade USKOK odnio pune kutije dokumenata!

Patrik Macek/PIXSELL

USKOK istragu u aferi dnevnice širi i na Hrvatski sabor

Djelatnici USKOK-a navodno su danas viđeni kako iz Ureda za opće poslove Sabora i Vlade iznose pune kutije dokumenata. Pojavile su se i snimke iznošenja dokumenata Ureda za opće poslove Sabora i Vlade (UZOP) i njihovog odvoženja u zgradu Državnog odvjetništva, javlja Dnevnik.hr.

U srijedu je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dužnosti Tereziju Matić, dotadašnju ravnateljicu Ureda koji je isplaćivao naknade za službena putovanja.

Predsjednik sabora Božo Petrov potvrdio je širenje istrage i na Hrvatski sabor te to smatra posve očekivanim, s obzirom na to da je do nepravilnosti došlo u Uredu za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade, pa je logično da se “pročešljaju” i putni nalozi u Saboru, a ne samo u Vladi.

Podsjetimo, istražitelji su se sada zainteresirali i za službena putovanja za koja su isplaćivani putni troškovi i dnevnice na imena zaposlenih u Saboru. U pitanju su četiri osobe čija se putovanja provjeravaju u nastavku postupka koji je proširen nakon interne revizije u Vladi i kaznene prijave što ju je podnio Saucha.

>>> JE LI TAJNICA MANIPULATORICA? Procurili iskazi koji terete Sauchu!



>>> USKOK širi istragu i na Hrvatski sabor

Facebook Comments

Loading...
DIJELI