IZA SEBE NIJE OSTAVIO SAMO NERED U GRADU, NEGO I U SVOJOJ OBITELJI: Supruga Vesna ne želi skončati kao Jovanka Broz! Ovo je tajna njezinog medijskog istupa

Prve blagdane bez supruga, pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, provela je ove godine njegova supruga Vesna Bandić. Kao što je poznato, Bandić je preminuo krajem veljače 2021. godine, a njegova supruga u medijima se ni za njegova života nije previše eksponirala, rijetko je komentirala njegove poteze, a upitno je i koliko je uopće udovica Bandić znala o poslovima svojeg supruga, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika, koji po svemu sudeći iza sebe nije ostavio samo nered u gradu nego i u svojoj obitelji. U istupu za Jutarnji Vesna Bandić progovorila je o tome kako danas, bez obzira na sve što se o njoj misli, jako teško živi te kako joj suprug nedostaje. “Milan je bio moja stijena. Ako sam nešto trebala, ako je bila nekakva frka ili nešto što je trebalo brzo riješiti, samo bih ga nazvala i sve bi bilo gotovo u minuti”, kaže i dodaje da je jedino zove Pavle Kalinić, a ostali bivši bliski Bandićevi suradnici su je zaboravili.

Ozbiljni problemi

Istini za volju, bivši suradnici pokojnog gradonačelnika okrenuli su leđa i Bandiću pa su se ubrzo nakon njegove smrti počeli odricati gradonačelnikove ostavštine prebacujući na njega i vlastite grijehe. Nikada Vesna Bandić nije saznala gdje je kobne večeri boravio njezin suprug, premda se po medijima pisalo kako je tu noć proveo u društvu svoje kolegice Natalije Price, s kojom je više puta viđan u gradu u razgledavanju nakita i bundi, što je Prica pripisivala poslovnim obvezama iako su brojni građani prema tome bili skeptični, baš kao što su mnogi bili skeptični prema okolnostima Bandićeve smrti koje je iznosio njegov prijatelj dr. Redžepi koji je tvrdio da mu je gradonačelnik praktički preminuo na rukama. Istraga o okolnostima smrti nikada nije privedena kraju, no izgleda da ženskoj intuiciji istrage nisu ni potrebne.

“Bio je na nekoj večeri, ali s kim je bio i gdje je bio, ne znam. Znate i sami da je bilo raznih priča, pa tako i ona da je bio s Natalijom. Moram reći da nisam ljubomorna, nikad nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo. Gdje god je bio, bio je. Zadnjih 15-ak dana, prije njegove smrti, primijetila sam da je bio jako, jako loše”, prisjeća se Vesna Bandić uz napomenu da je stalno govorio kako je umoran kad bi došao kući. Bandić je, dakle, prema riječima njegove supruge, doista vjerojatno skončao sa svojom prijateljicom Natalijom, a da zaista nije bila ljubomorna, jasno je iz toga što o njemu i danas, nakon svega, progovara biranim riječima pa tvrdi da je živio za Zagreb te da je umro istrošen. Ostavio je Bandić za sobom svojoj Vesni ozbiljne probleme, kako sama kaže, ona i kći naslijedile su odavno poznate nekretnine, vikendicu u Samoboru i pola stana Zagrebu, a Bandićev brat nezadovoljan je zbog toga što su im pripale i nekretnine u Hercegovini, o čemu se ne uspijevaju dogovoriti.

Milanovom bratu ponudili su ‘razmjenu’“Ponudili smo mu ‘razmjenu’, mi njemu Hercegovinu, a on nama polovicu ovog stana”, objasnila je Vesna te dodala kako u ostavinskoj raspravi nikada nisu spomenuta četiri stana čiji je vlasnik navodno bio Bandić niti je ikada za njih čula, što je također lako moguće jer je Bandić nekretnine nizao pod paravanom prebacujući ih na ortake, rodbinu i prijatelje. Sada kada ga više nema, nitko od onih na koje je prebačena njegova skrivena imovina nema potrebu vratiti ono što je Bandić nezakonito stjecao. Kad je riječ o vikendici, nju bi Bandićeva supruga trebala prodati za dvije godine, nije poznato što će biti s nekretninama u Hercegovini, no uvjerena je kako će im ostati stan u Bužanovoj u kojem i stanuje.

“Ostat ću bez ičega. Njegova mirovina, koju sam dobila, jedva mi pokriva režije koje budu po četiri, pet tisuća pa zimi i 6000 kuna jer je stan velik, a imam mirovinu 6800 kuna. Od čega ću živjeti? Ponekad mislim: Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio?. A znate kako kruže priče da ima milijune negdje zakopane, da su u Dubaiju računi, pa kod prijatelja… Možda to sve i ima, ali mi nikad nije rekao za to. Kad sam ga pitala: ‘Gdje ti imaš sav taj novac?’, rekao bi mi: ‘Kod prijatelja’…” I doista, to možda i jest jedina istina koju je Bandić rekao svojoj gospođi Vesni, Zagrepčanki koja je cijeli život podredila jednomu od najmoćnijih hrvatskih političara. Ipak, ponešto je znala o kupoprodaji stana prije godinu i pol dana sa Željkom Šelendićem, jednim od Bandićevih prijatelja. Šelendić, Petar Pripuz, Slobodan Ljubičić Kikaš, Sergej Ivanović neki su od ljudi koji bi Vesni Bandić danas sigurno mogli pomoći pravom informacijom. No ona se nikada nije nametala, nikada se nije isticala niti su se na njoj mogli vidjeti nekakvi posebni raskošni modni detalji, kao, primjerice, na Nataliji Prici.

Suprotan efekt

Iako mirovina od 6800 kuna nije mala i premda bi gospođa Vesna svoje životne potrebe mogla namiriti prodajom velikog stana u kojem živi, ostaje činjenica da nije lako živjeti sa 800 kuna koliko joj ostaje nakon što plati sve režije i račune. Koliko god javnost to osuđivala, činjenica je da jedna žena zbog toga što je život provela uz muškarca upitnih moralnih vrijednosti starost dočekuje u teškim uvjetima, sama i ostavljena od svih. Baš kao što su Bandića mnogi za života uspoređivali s Titom, tako se i Vesnu Bandić može usporediti s Jovankom Broz koja je prije nekoliko godina život skončala daleko od očiju javnosti, u iznimno skromnim, pomalo nevjerojatnim uvjetima za nekoga tko je bio prva dama Jugoslavije. Vesna Bandić uz svojeg je Milana bila prva dama Zagreba, dama je, čini se, ostala i nakon suprugove smrti, a što god o njoj mislili, mora se priznati da nakon svih spoznaja, spletki, medijskih analiza i napisa sa svime time treba nastaviti živjeti. Njezin medijski istup u Jutarnjem u pravosudnim krugovima doživljen je kao priprema za mogući početak sudskog spora za nasljedstvo s Bandićevim bratom Dragom. No isto tako objašnjavaju nam kako je cilj njezina medijskog istupa vjerojatno bio senzibiliziranje javnosti uoči mogućeg početka obiteljske sudske bitke za legalnu Bandićevu ostavštinu, ali i zbog moguće naplate sudskih presuda protiv Bandića od države njegovom imovinom, vikendicom kod Samobora i nekretninama u Hercegovini. Na žalost Vesne Bandić, njezin istup u javnosti je izazvao sasvim suprotan efekt.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI