IZABRAN NOVI RAVNATELJ VINOGRADSKE BOLNICE: Treba smiriti situaciju, naša bolnica nije ‘reality house! Oglasio se i novi čelni čovjek

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Nakon što je jučer s mjesta ravnatelja KBC ‘Sestre milosrdnice’ odstupio Mario Zovak jutros je na sjednici Upravnog vijeća odlučeno da će do izbora ravnatelja tu dužnost obavljati  dr. Zoran Vatavuk, dosadašnji šef klinike za očne bolesti.

“Izabrali smo profesora Zorana Vatavuka i želio bih mu zahvaliti što je pristao biti na dužnosti v.d.-a ravnatelja do izbora. Zadatak mu je smiriti situaciju. To znači da razgovara sa svima, naša bolnica nije reality show, to je jedna ozbiljna ustanova”, rekao je Tomislav Dulibić, državni tajnik i predsjednik Upravnog vijeća KBC Sestre milosrdnice.

Dodao je da će Vatavuk razgovarati s predstojnicima svih klinika.

“Nama je cilj da ne trpe pacijenti. Dao sam jasne zadatke Upravi da pacijenti ne trpe, nakon čega je sklopljena suradnja s drugim kliničkim centrima u Zagrebu gdje pacijenti mogu obavljati preglede”.

Na pitanje tko će odlučiti o odlasku Dijane Zadravec iz KBC-a, rekao je ‘ravnatelj ili v.d. ravnatelja’.



“Trema mi je puno veća nego na skupovima od 500 ili tisuću ljudi. Vagat će se svaka riječ. Budite tolerantni prema meni, dozvolite mi period, dajte mi time-out da posložim stvari. Kad posložim stvari, javit ću vam što treba. Moji pacijenti su mi jutros izrazili nekoliko puta sućut i strah ih je da ću možda ovdje sad toliko se zakopati poslom, da neću napraviti ono što trebam, pa im želim kazati da ću ja nastaviti raditi svoj posao onako kako i jesam, ali morate shvatiti da ljudima koji rade ovdje nije lako ni ugodno dolaziti na posao, kad ih doma pitaju – što je danas bilo u Vinogradskoj”, rekao je Vatavuk.

Na nama je da stanje u bolnici stabiliziramo i nastavimo u miru dalje raditi, dodao je.

Upitan u kakvim je odnosima s Dijanom Zadravec, rekao je da je u ‘kolegijalnim, kao i sa svima’.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI