Izabrano Povjerenstvo za sukob interesa, ali bez predsjednice

Robert Anic/PIXSELL

Sabor je danas konačno izabrao nove članove i članice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Ali, nova predsjednica nije izglasana.

Naime, Nataša Novaković dobila je 75 glasova, a Dalija Orešković 46. Da bi ijedna od njih bila izabrana mora skupiti 76 glasova, pa će glasovanje biti naknadno kada se za to steknu uvjeti.

Unatoč tome, izabrani su članovi i članice novog Povjerenstva: Tončica Božić, Davorin Ivanjek, Aleksandra Jozić Ileković i Tatijana Vučetić.

Glasanje je krenulo u petak nešto prije 14:30, a nakon toga je predsjednik Sabora, Gordan Jandroković odredio stanku od 60 minuta prije nego što je objavio rezultate. Osim izabranih kandidata, predloženi su bili Antonija Petričušić, Dragan Zelić i Duje Prkut.

Rasprava prije glasanja bila je burna, a zastupnik Ivan Pernar je neposredno prije glasanja iznervirao Gordana Jandrokovića, jer je dovikivao zastupnicima HDZ-a da prestanu pričati u sabornici dok netko drugi ima riječ.



“Kolega Pernar, dobi ste opomenu, još jednom ovo napravite i letite van. Što je vama? Neće se ovako ponašati u sabornici. Još jednom to napravite i pozvat ću stražu”, poručio je povišenim tonom Jandroković Pernaru, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI