IZAŠLE NOVE ANKETE: Milanović se opako približava Kolindi, samo četiri stranke prolaze izborni prag!

Cropix

HRT je objavio novi HRejting, u kojem se može vidjeti da je razlika između vodećeg HDZ-a i drugoplasiranog SDP-a trenutačno 2,1%.

Naime, HDZ je ovaj mjesec na 27 i pol (27,5%), a SDP na 25,4% biračke potpore. Najviše je narastao trećeplasirani  Mislav Kolakušić (7,6%), a on i Most (5,8%) jedini su koji još prelaze izborni prag. Ispod praga je čak 13 stranaka, od čega samo dvije trenutačno nisu parlamentarne.

Najbliže onoj magičnoj granici od 5% je ovaj mjesec registrirana stranka – Hrvatski suverenisti (3,5%). Iznad 3% (3,2%) je još samo HSS, a listu ispod predvodi stranka Milana Bandića (2,0%) iza koje je još 10 stranaka koje u Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici ne bi nikada vidjele Hrvatski sabor.

Kako stoje predsjednički kandidati

Iz ovomjesečnog HRejtinga moglo bi se zaključiti da HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović i SDP-ov kandidat Zoran Milanović dijele sudbinu svojih stranaka; naime, oni osvajaju približno isto kao i njihove stranke, razlika među njima trenutačno je gotovo ista kao između HDZ-a i SDP-a. Da je prvi izborni krug održan prošlu nedjelju, Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 28,9%, a Zoran Milanović 26,4% biračke potpore.



Miroslav Škoro sa 17,6% i dalje je trećeplasirani. Slijedi ga Mislav Kolakušić, koji je došao do 12% (12,1%) biračke potpore.

Dean Kovač uživa potporu 2,4% birača, Dalija Orešković 2,3%, Ivan Pernar 2,1%, Vlaho Orepić 0,8% i Dario Juričan 0,6%.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI