Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske i ove godine će biti održana online

Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” i Hrvatska matica iseljenika organiziraju Osmu reviju i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, a zbog epidemioloških mjera ni ove godine nije moguće organizirati okupljanje sudionica.

Revija ove godine nosi naziv “Najljepša od najljepših dosadašnjih pobjednica sedam revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji”.

Proglašenje pobjednice bit će organizirano putem zoom platforme 8. srpnja u 19 sati, a od 15. lipnja bit će omogućeno online glasanje na Facebooku, a u sklopu ovogodišnje revije bit će organizirana i multimedijalna izložba “Hrvatsko djevojačko ruho u Bosni i Hercegovini i hrvatskim manjinskim zajednicama u Europi”.


Pokrovitelji ove izložbe su predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Vlada Hercegbosanske županije i općina Tomislavgrad.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI