Izbori u Gospiću: HDZ-ov Marijan Kustić proglasio pobjedu!

sabot,hr

U nedjelju je šef HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić proglasio je pobjedu:

“Ono što bih ja sad izrekao, to je da je HDZ s koalicijskim partenerima pobijedila na izborima za skupštinu. Zahvaljujem svima koji su nam dali povjerenje, hvala svima koji su izašli, ali nisu, uvjeren sam da ćemo ih uvjeriti svojim radom da na idućim izborima glasaju za nas. Ankete su najavljivale da smo isti kao Darko Milinović i da nas on ugrožava kad je u pitanju pobjeda… Pokazali smo da je HDZ najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji i ubuduće će tako i biti. Hvala svima koji su sudjelovali u izborima. Mi ćemo se od sutra pripremiti i spremati se za Županijsku skupštinu”, rekao je Marijan Kustić, prenosi N1. Ipak, nije želio otkriti hoće li ići na rušenje proračuna, kako bi se rušilo Milinovića.

“Da li ćemo imati svog župana? Znam na što aludirate, prije toga idemo formirati Skupštinu, to je prvi zadatak. Trebamo prvo razgovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima, onda ćemo razgovarati o drugim stvarima”, rekao je Kustić, a nije htio odgovoriti na pitanje hoće li i Milinović biti potencijalni koalicijski partner.

Oglasio se i Milinović, koji je protivniku čestitao:

“Hvala vam što ste išli u ovu jednu otvorenu i iz srca bitku. Vodili smo političku bitku s vrhom države i HDZ-a. Nazvao sam prije pet minuta Kustića i čestitao mu na pobjedi. Ostvarili smo respektabilan rezultat. Mi smo jača politička opcija od HDZ-a  u Gospiću. Jedna od najvećih prevaga je bio rezultat u Senju, tamo su dobili preko 1100 glasova prednosti. Čestitam HDZ-u i njihovim partnerima. Čestitam vam na hrabrosti. Okupio sam ljude koji su bili hrabri suprotstaviti se HDZ-u. Čestitke svima i čestitke pobjedniku”, rekao je Milinović te dodao:



“Hvala vam što ste išli u ovu jednu otvorenu i iz srca bitku. Vodili smo političku bitku s vrhom države i HDZ-a. Nazvao sam prije pet minuta Kustića i čestitao mu na pobjedi. Ostvarili smo respektabilan rezultat. Mi smo jača politička opcija od HDZ-a  u Gospiću. Jedna od najvećih prevaga je bio rezultat u Senju, tamo su dobili preko 1100 glasova prednosti. Čestitam HDZ-u i njihovim partnerima. Čestitam vam na hrabrosti. Okupio sam ljude koji su bili hrabri suprotstaviti se HDZ-u. Čestitke svima i čestitke pobjedniku”, rekao je Milinović.

“Dobar dio biračkog tijela HDZ-a mi je dao glas. Ovo je pobjeda HDZ-a, tu nema priče. Nisam očekivao da ću imati pobjedu koja bi uništila HDZ. Očekivao sam nešto bolji rezultat. Neću formirati stranku”, rekao je Milinović

Spomenimo i kako je u nedjelju nakon obrađenih 91, od 116 biračkih mjesta sa sigurnošću se može reći da nepoznanica nema, HDz je definitivno potukao Milinovića te sa koalicijskim partnerima osvojio 37,50 posto, dok lista Darka Milinovića ima 18,14 posto. Na treće mjesto se probila lista Ante Dabe (13,53 posto), četvrti je HSP s 9,58 posto, četvrti je SDSS (8,18).

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI