Izdržite još malo: Vakula otkriva kada se vraća jesen

PxHere

Od danas je počelo “bablje ljeto” navodi Zoran Vakula. Naime, iako je prošlih dana bilo toplo i sunčano te suho vrijeme, poznati meteorolog navodi kako će vrijeme koje nam predstoji povećati ionako neuobičajeno izraženu toplinu prošlih mjeseci, prenosi HRT.

U usporedbi sa svima znanima od 19. stoljeća i ova će godina  nastaviti niz iznimnih u posljednja dva, pa i tri desetljeća. Štoviše, ne treba začuditi ni ako na kraju bude rekordno topla. A uz takvu toplinu, moramo biti spremni i na nove vremenske ekstreme i štetu koju mogu izazvati.

Iznadprosječno toplo za ovo doba godine te većinom sunčano bit će i u nastavku tjedna, a i u većem dijelu sljedećega, osobito tijekom poslijepodneva, a jutra će u kopnenom području biti malo svježija nego prošlih dana, uz čestu maglu, koja se ponegdje može i dulje zadržati.

Stoga će jutra još i biti za jaknu i cipele, a poslijepodne će mnogima biti dovoljni kratki rukavi i sandale, osobito na Jadranu, gdje će još jamačno biti i onih koji neće uživati samo uz more, nego i u njemu, piše Vakula.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI