“Izmišljeni” Plenkovićev ministar brani se od prozivki zbog nekretnina

screenshot

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmotrit će idućeg tjedna slučaj ministra državne imovine Gorana Marića na temelju teksta u tjedniku Globus koji ga proziva da je u imovinskim karticama prijavio višestruko nižu vrijednost kuće u Živogošću od tržišne vrijednosti koju ona ima danas i koju je imala prilikom kupnje, piše Večernji.

Kuću u Živogošću kupio je, kaže, za 800.000 kuna, kako je i prijavio Povjerenstvu, a njezinu vrijednost naknadno nije mijenjao jer smatra da mu to i nije dužnost. Njegovo tumačenje potvrđuju i u Povjerenstvu za sukob interesa, gdje objašnjavaju kako dužnosnici moraju prijaviti bitne promjene u imovini, primjerice, ako su na kupljenom zemljištu izgradili kuću i sl., ne i rast vrijednosti uslijed tržišnih kretanja, piše Večernji list.

Kada je riječ o apartmanima u Turnju koje je 2001. također kupio od Šarića, objašnjava da je apartman koji je glasio na njegovo ime prodao nekoliko godina nakon kupnje i kupio manji apartman od 26 četvornih metara i maslinik u istom mjestu.

Marić ima odgovor i na pitanje zašto je u imovinskoj kartici za apartman koji je glasio na ime njegove supruge Marijane naveo kako mu je površina 56 četvornih metara, dok u zemljišnim knjigama stoji da je površina tog apartmana 47,45 kvadrata, odnosno s 80,1 s “pristupnom terasom, lođom i parkirališnim mjestom”. “Taj apartman i u kupoprodajnom ugovoru i u stvarnosti ima površinu od 56 četvornih metara, no u zemljišnim knjigama pripojena mu je i terasa i parking”, rekao je Marić za Večernji.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI