IZRAELCI RAKETIRALI SIRIJSKU ZRAČNU LUKU DAMASK: Ubijeno pet vojnika, izazvana velika materijalna šteta

screenshot

Na Bliskom istoku ponovno vrije. Naime, na sirijsku Međunarodnu zračnu luku Damask i na još neka mjesta na jugu glavnog grada te države, Izrael je izveo zračni napad. Ubijeno je pet vojnika, a izazvana je velika materijalna šteta, objavilo je u subotu sirijsko ministarstvo obrane.

Sirijska protuzračna obrana presrela je taj napad i uspjela srušiti većinu rakera, navodi se u priopćenju ministarstva. Reuters piše da zasad nema potvrde o tome je li taj udar utjecao na operacije u samoj zračnoj luci.

Napadi na sirijske zračne luke su intenzvirani kako bi time Izrael poremetio pojačano korištenje zračnih opskrbnih linija od strane Teherana, koji isporučuje oružje svojim saveznicima u Siriji i Libanonu, uključujući i Hezbolah, doznaje Reuters iz regionalnih diplomatskih i obavještajnih izvora.

Podsjetimo, stotine tisuća Sirijaca je umrlo, a milijuni su postali beskućnici otkako su se prosvjedi protiv sirijskog predsjednika Bashara al-Assada 2011. razvili u građanski rat, koji je uvukao strane sile i ostavio Siriju podijeljenu u zone kontrole.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI