Izraelski parlamentarac gura rasne teorije: ‘Židovska rasa je superiorna, bogomdana – ne sramimo se što smo najveći’

wikipedia

Iako su u Izraelu zakonom zabranjene bilo kakve rasne teorije, posebice one supremacijske - to očito ne predstavlja problem kada se sami predstavljaju superiornima.

Izraelski parlamentarac Miki Zohar tako se u debati na Radio 103FM odlučio jednom zauvijek stati na kraj bilo kakvim teorijama koje židove stavljaju u nepovoljan položaj.

Mogu vam podijeliti nešto osnovno – židove ne možete prevariti, bez obzira što pisali u medijima. Izraelsko javno mnijenje je židovska rasa, a upravo mi smo najveći kapital čovječanstva, najpametniji i najsveobuhvatniji.” Ovime je Zohar napao novinara za optužbe o koruptivnim djelatnostima u visokoj politici, kao i masakr u pojasu Gaze tijekom proglašenja Jeruzalema glavnim gradom. “I, što možete učiniti po ovom pitanju? Bog nas je blagoslovio… Sigurno se ne sramim kad kažem da smo mi židovi Izabrani narod, najpametniji, najposebniji na čitavom svijetu.”

Prvu reakciju nije morao dugo čekat. Replicirao mu je kolega parlamentarac arapskog podrijetla i lider Arapskog pokreta za promjene Ahmad Tibi. “Izabrani poslanik predstavlja rasne teorije”. Usporedio ga je s Hitlerom, na što mu je ovaj pokazao sliku Einsteina usporedivši se s njime. Tibi mu je samo kratko odgovorio da ne vidi ni najmanje sličnosti, bez obzira na ‘istu superiornu rasu’. Netanyahu je odbio komentirati čitavu situaciju, a brojni novinari koji su se drznuli sve usporediti s nacističkom eugenikom i rasnom teorijom odmah su prozvani ‘antisemitima’ – što je i danas najteža etiketa u bilo kojoj profesiji…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI