IZRAZILI VELIKO OGORČENJE TOMAŠEVIĆEM! ‘Lagao nas je, tužit ćemo ga ideološki je vođen odbojnošću prema djeci’

Foto: Marko Todorov/Cropix

Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) najavila je žalbu Visokom upravnom sudu povodom Odluke Grada Zagreba o Izmjeni Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja iz 2021. godine.

”Lagali su kako neće zadirati u prava postojećih korisnika mjere, da bi došavši na vlast vrlo brzo krenuli baš s time i to bez ikakve dubinske analize i ignoriranje svih činjenica na koje smo ukazivali ne prihvaćajući nas kao ravnopravnog socijalnog partnera”, poručio je HURO ”nesposobnim aktivistima iz Možemo! i njihovom socijalno neosjetljivom koalicijskom partneru SDP-u”.

HURO ističe da Možemo smanjuje opseg prava korisnika s namjerom da prisili korisnike na izlazak iz te samoproglašene mjere.

”Kad ističu kako su novom Odlukom omogućili zapošljavanje i upise u vrtiće, to je miljama daleko od toga da se korisnik realno zaposli i dobije mjesto u vrtiću, jer mjesta nema”, naglašava, uz ostalo, HURO dodajući da je cijeli teret samo na korisnicima kroz tzv. kompenzacijske mjere koje to zapravo nisu.

U udruzi zaključuju kako je svima jasno da gradonačelnik Tomislav Tomašević, ”ideološki vođen odbojnošću prema djeci i obiteljima s više djece, nema dodira sa stvarnošću i ne želi povesti računa što će biti s korisnicima koji se neće snaći prilikom izglasane mjere”.



I udruga U ime obitelji priopćila je u četvrtak da će i protiv nove Odluke Grada Zagreba o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja koristiti sva dostupna pravna sredstva i pokrenuti postupak ocjene zakonitosti pred Visokim upravnim sudom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI