IZVOR IZ FACEBOOKA O KOLAPSU KOJI JE USLIJEDIO: ‘Situacija je slična brisanju brojeva iz telefonskog imenika’

Iza 17 sati zavladao je potpuni kaos na društvenim mrežama koje su jednostavno ‘pale’ diljem svijeta. Korisnici doslovno ne mogu pristupiti niti Facebooku, Messengeru, Instagramu i Whatsappu.

 

Svi servisi unutar Facebook grupe nedostupni su korisnicima, a posebno je neobično to što su sve aplikacije pale istovremeno.

Ne jednom se dogodilo da društvene mreže padnu, ali da toliko međusobno povezanih aplikacija unutar najveće medijske kompanije na svijetu padne istovremeno – to je doista rijetkost, piše New York Times. 

Dva člana sigurnosnog Facebook tima koji su željeli ostati anonimni jer im nije dozvoljeno progovoriti javno o ovome problemu, kažu kako je malo vjerojatno da je ovdje riječ o hakerskom napadu.



To je zato što je tehnologija iza svih tih aplikacija i dalje različita i gotovo je ne moguće da bi jedan potez hakera mogao ovako utjecati na sve njih odjednom”, objasnili su oni.

Glavni inženjer o Cloudflaru, John Graham-Cumming objavio na Twitteru niz objava u kojima objašnjava kako je problem najvjerojatnije nastao na Facebookovim serverima koji ne dopuštaju ljudima da se na njih povežu.

Facebookov problem ekvivalentan je tomu da netko izbriše sve telefonske brojeve iz vašeg imenika. Nikoga ne biste mogli kontaktirati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI