IZVUKLI GA U POSLJEDNJI TRENUTAK: Majka u automobilu na vrućini ostavila dijete. Klonulo je. Spasili su ga prolaznici

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Lička policija je u nedjelju oko 15.50 sati dobila dojavu građana da se na parkiralištu trgovačkog centra u Budačkoj ulici u Gospiću u automobilu njemačkih registracija nalazi zaključano dijete koje je uslijed visokih temperatura pokazivalo znakove klonulosti.

Do dolaska policajaca na mjesto događaja građani su iz vozila izvadili dijete.

Pozvana je Hitna pomoć koja je zbog simptoma toplinske iscrpljenosti prevezla dijete u gospićku bolnicu radi pružanja daljnje pomoći.


U tijeku je kriminalističko istraživanje nad majkom (26) koja je njemačka državljanka.

Policijska uprava ličko-senjska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.“Ostavljanjem djeteta bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo se zanemaruje i zlostavlja dijete, što predstavlja obilježje kaznenog djela povrede djetetovih prava. Posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje. Odgovorna osoba kaznit će se za počinjenje težeg oblika kaznenog djela, za što je propisana kazna zatvora od 1 do 15 godina”, napominju u policiji.

Upozoravaju kako je iznimno važno osvijestiti automatske radnje koje smo skloni usvojiti kroz svakodnevne rutine.

“Uvježbavanjem ‘prisutnosti’ izbjeći ćemo ulazak u mentalni proces automatizma. Prilikom ulaska u auto dobro je neko vrijeme obraćati pažnju na pokrete koje izvodimo. Preporučuje se na bilo koji način mijenjati ustaljeno ponavljanje radnji (put odlaska na posao, redoslijed obavljanja radnji, ne izvoditi više radnji istovremeni i sl.). Preporučuje se ostaviti stvari koje moramo uzeti prije izlaska iz auta na stražnjem sjedalu, kako ne bismo izašli iz auta bez pogleda na stražnje sjedalo”, zaključuju u policiji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI