JA REKAO JA POREKAO: Fuchs morao pravdati svoju izjavu oko covid potvrda pa objasnio što je zapravo mislio!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nova školska godina počinje u ponedjeljak, 6. rujna, a ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u petak kako je sve za njezin početak.

Najavljujući novosti koje se očekuju kazao je između ostalog da će roditeljima za roditeljske sastanke trebati covid potvrde.

“Ne možete negdje odustajati od covid-potvrda, a onda ih u drugim dijelovima naređivati. Razgovarali smo i o samotestiranjima, koliko puta, koga, sve djelatnike, samo one koji nisu cijepljeni… Široko se raspravljalo, no odustali smo u ovom trenutku od covid-potvrda.”


“Roditelji će prilikom dolaska na roditeljske sastanke morati imati covid-potvrdu, baš kao i oni koji budu dolazili na priredbe”, kazao je u razgovoru za Media servis.

No čini se da to ipak neće biti tako pa se ministar ispravio u svojoj prijašnjoj izjavi.“COVID potvrde se neće koristiti za roditeljske sastanke, ako to ravnatelji ne narede”,  kazao je gostujući u Dnevniku NOVE TV. te je još istaknuo: J

“U uputama jasno piše da sva djeca koja sjede na način da je osiguran razmak, govorim od petog razreda naviše, da mogu na nastavi biti bez maski”, objasnio je.

Ministar također ističe da se situacija oko procjepljenosti prosvjetnih radnika dosta popravila, no ipak ističe da nije u potpunosti zadovoljan.

“Podaci su se popravili i ja se nadam da će biti još bolji. Sad smo kod gimnazijskih profesora na 60 posto, srednje škole i strukovne su negdje na 58 posto”, zaključio je ministar.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI