JA SAM POLJOPRIVREDNIK KOJI JE SVE REKAO U FILMU O TODORIĆU: Evo što mu se dogodilo dva dana nakon filma!

Pixnio

"Pretpremijera filma bila je u petak, a već u nedjelju, u večernjim satima, dobio sam obavijest o prekidu isporuke poljoprivrednih proizvoda iz naše zadruge 'Domaće blago', zbog čega su ljudima tada propale na stotine tona kupusa i cvjetače", kaže Dragutin Dukić.

Novinari portala 100 posto, razgovarali su s poljoprivrednikom koji je, onda kada su svi šutjeli, ukazao na ‘Todorićev plan za uništenje hrvatskog gospodarstva’. Evo najzanimljivijih dijelova:

“S Agrokorom sam surađivao dvije godine, no, nakon što sam, u filmu “Gazda”, otvoreno progovorio o nepravilnostima u domaćem agraru i trgovini, ukazujući na poteze koji su učinjeni kako bi se uništila domaća proizvodnja, odmah je uslijedila Todorićeva osveta. Pretpremijera filma bila je u petak, a već u nedjelju, u večernjim satima, dobio sam obavijest o prekidu isporuke poljoprivrednih proizvoda iz naše zadruge ‘Domaće blago’, zbog čega su ljudima tada propale na stotine tona kupusa i cvjetače”, kaže Dragutin Dukić, jedan od rijetkih proizvođača koji se, još dok je Todorić bio na vrhu, usudio javno reći da je u njegovom moćnom koncernu nešto trulo.

“Dio filma ‘Gazda’ snimao se kod nas u zadruzi. Tada sam javno upozorio da je nedopustivo da jedan čovjek diktira i cijenu repromaterijala i otkupnu cijenu proizvoda te, u konačnici, cijenu finalnog proizvoda koju plaćaju potrošači. Sve je funkcioniralo ovako – robu su klasirali Todorićevi djelatnici. Razdvajali su dio koji je išao za industriju, a poljoprivredni proizvodi, koji su bili svrstani pod prvu klasu, na policama su se prodavali po cijenama i deset puta višim od onih koje je Agrokor plaćao dobavljačima. Budući da imaju i hladnjače, u periodima godine kada tih poljoprivrednih proizvoda nema na tržištu, čak ni u plastenicima, cijene su vrtoglavo skakale te su bile i 20 puta veće od otkupne”, kaže Dukić.

Tekst u cijelosti možete pročitati OVDJE

Facebook Comments



Loading...
DIJELI