JADRANKA KOSOR OTKRIVA: Milanović se priprema za predsjedničke izbore

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

''Oko operativnih postupanja dogovaraju se posebne stvari, to su takozvani mini kolegiji u Vladi, jer se nema previše vremena. Ja se ne sjećam da sam u tom smislu imala bilo kakvih razgovora sa svojim predstojnicima o toj temi", rekla je dodavši kako se ne želi upuštati u procjene prijeti li i Milanoviću istraga DORH-a.

Slučaj Tomislava  Saucha u vezi dnevnica i posljednje izjave Zorana Milanovića prokomentirala je bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Meni se čini da je ovo relativno jednostavan slučaj i da se može razriješiti u ovoj fazi. Voljela bih da se u svim slučajevima, kad se priča o zloporabi u visokoj politici, daju isti kriteriji, i u fazi istrage, pa i u pozivanju na presumpciju nevinosti. Nažalost, u Hrvatskoj kad se govori o ovakvim radnjama, koje dovode do mogućih koruptivnih djela, u političkoj sferi vlada pravilo da ćemo svoje štititi, a tuđe razapeti. Pravna će se država uspostaviti kad kriteriji za sve i nulta tolerancija na bilo kakvu korupciju bude jednaka. Što se tiče funkcioniranja Ureda premijera, svaki premijer ima svoj stil, pa nisam upućena na koji je način funkcionirao Milanovićev ured, ali naravno, predstojnik ureda premijera jest iznimno važna osoba za funkcioniranje Vlade, to je glavni filter i zadnja stanica do predsjednika Vlade”, komentirala je Kosor slučaj Saucha za N1 televiziju.

Kaže kako nema pojma što su usmeni nalozi.

“Ja ne znam što znači usmeni nalog. Da sam, recimo, ja svojim predstojnicima rekla da će taj netko putovati sa mnom, ne znam što zapravo Milanović misli pod time, ali, naravno, u svemu u konačnici mora postojati trag. Oko operativnih postupanja dogovaraju se posebne stvari, to su takozvani mini kolegiji u Vladi, jer se nema previše vremena. Ja se ne sjećam da sam u tom smislu imala bilo kakvih razgovora sa svojim predstojnicima o toj temi”, rekla je dodavši kako se ne želi upuštati u procjene prijeti li i Milanoviću istraga DORH-a.

Ne može ni procijeniti je li Milanović, kako je najavio, napušta politiku.



“Teško je reći. Milanović spada u tu vrstu političara kod kojih je teško naslutiti. Moj dojam, s obzirom na eros koji je bio vidljiv, mislim da ne. Dovoljno je inficiran politikom i dovoljno mlad da ga to drži. Mislim da će se vratiti. Moguće je da se priprema za predsjedničke izbore, ne vjerujem da ne, vidjet ćemo”, rekla je.

Prokomentirala je i činjenicu što je baš ona Plenkovića upisala u HDZ i time ga lansirala u visoku politiku.

“Činjenica jest da je Plenković bio moj kandidat za zamjenika predsjednice, činjenica jest da spada u skupinu ljudi koje sam upisala u HDZ. Znam da on ne voli da o tome govorim, pa neću puno, ali to su činjenice koje se ne mogu osporiti. Kad to govorim, ja ga ne kritiziram, to su činjenice, jer 2011. nije bila prije sto godina. Kad smo nakon izbora svi ušli u parlament, Andrej Plenković je bio u skupini promatrača u Europskom parlamentu. Ja se ničega od toga što sam radila ne odričem i svatko živi sa svojim političkim odlukama”, rekla je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI