JADRANSKO-JONSKA REGIJA USVOJILA DEKLARACIJU: Rusku agresiju na Ukrajinu prozvale neopravdanom i nezakonitom

Foto: Pixabay/Ilustracija

Deset zemalja jadransko-jonske regije usvojile su deklaraciju prema kojoj je invazija Rusije na Ukrajinu nezakonita i neopravdana agresija.

Hrvatska, Slovenija, Italija, Grčka, BiH, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija i San Marino države su koje su u Tirani izrazile predanost suverenitetu, neovisnosti, te jedinstvu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Uz točku vezanu za rat u Ukrajini, navele su 25 i one oko međusobne suradnje pod pokroviteljstvom Europske komisije, izvršnog tijela EU-a.

“Mi, predstavnici vlada na najsnažniji način izražavamo žaljenje zbog ilegalne i neopravdane agresije Rusije na Ukrajinu. Potvrđujemo svoju predanost suverenitetu, neovisnosti, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Ukrajine u okvirima njenih međunarodno priznatih granica”, istakli su u deklaraciji.

Hrvatsku je na sastanku predstavljala državna tajnica iz ministarstva vanjskih poslova Andreja Metelko-Zgombić.



“Usvojili smo deklaraciju, međutim naglasak je bio na sadašnjoj situaciji u Ukrajini, na koju smo se svi osvrnuli i dali punu podršku Ukrajini. Podržali smo svaki oblik pomoći i potpore koji možemo dati”, kazala je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI