JADROLINIJIM TRAJEKTIMA NE SMIJU SE PREVOZITI DIVLJE ŽIVOTINJE: Slučaj prijevoza tigra trajektom preuzeo Državni inspektorat

Foto: Facebook/Prometne zgode i nezgode

Na trajektu iz Splita za Hvar u nedjelju putnici su svjedočili nesvakidašnjem prizoru, u prikolici vozila križevačkih tablica prevozio se tigar.

Da se među njima na trajektu nalazi i tigar vidjeli su kada je vozač, zbog velike vrućine, otkrio ceradu kojom je bila pokrivena prikolica.

Iz Jadrolinije su danas pojasnili kako o tome nisu imali saznanja, niti im bio prijavljen prijevoz životinje već vozila s prikolicom.

“Mi smo prodali kartu za vozilo i prikolicu. Članovi posade nisu nadležni za provjeru sadržaja kamiona ili prikolice ukoliko nije prijavljen prijevoz opasnih tvari. Članovi posade nisu imali saznanja da se tigar prevozi u prikolici na trajektu”, kazala je u glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović.

Naglasila je i kako se po pravilniku na trajektima ne smiju prevoziti divlje životinje.



Zanimljivo je kako je vlasniku tigra pošlo za rukom u istom danu čak dva puta prevesti tigra – prvo ujutro do Hvara, a potom navečer natrag do Splita. Kako se neslužbeno doznaje, tigar je navodno na Hvar odvezen radi parenja, no nejasno je s kojom životinjom, budući da na Hvaru postoji samo jedan tigar i to u privatnom zoološkom vrtu.

Križevčanin koji je putovao prema Hvaru jedan je od rijetkih uzgajivača tigrova u Hrvatskoj, a od 1993. godine radi na projektu uzgoja sibirskih tigrova.

Cijeli slučaj preuzeo je Državni inspektorat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI