Jakovčić o Uljaniku: Spreman sam preuzeti odgovornost ako sam u nečemu pogriješio

screenshot

IDS-ov euro zastupnik Ivan Jakovčić poručio je u utorak kako u ovom krajnje osjetljivom trenutku za Uljanik i cijelu hrvatsku brodogradnju ne želi odgovarati na razna podmetanja i neistine dok se cijeli proces ne završi te dodao da je spreman preuzeti odgovornost ako je u nečemu pogriješio.

“Bilo bi neodgovorno od mene, zbog ljudi koji su sada u životnim problemima, ali i zbog mog odnosa s Europskom komisijom davati intervjue. U ovom krajnje osjetljivom trenutku ne želim čak odgovarati na podmetanja i neistine dok se cijeli proces ne završi”, poručio je Jakovčić iz Bruxellesa u telefonskoj izjavi za Hinu.

Želi, kako je rekao, samo podsjetiti da je prije sedamnaest godina osobno sve molio da se pokrene razgovor o restrukturiranju Uljanika. “Nažalost, nije se htjelo, a tada je sve bilo povoljnije nego danas”, ustvrdio  je Jakovčić. Dodao je kako će o relacijama sa strateškim partnerom Uljanika Dankom Končarom i njegovom tvrtkom, o radu na temu brodogradnje u Europskom parlamentu i svemu drugome rado govoriti kada Europska komisija završi svoj posao.

“Potrudit ću se da sva istina izađe na vidjelo i spreman sam preuzeti odgovornost ako sam u nečemu pogriješio” poručio je Ivan Jakovčić dodavši kako je u ovom trenutku najvažnije spasiti Uljanik jer, kako je rekao, “bez njega hrvatske brodogradnje nema”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI