JAKOVČIĆ PRODAO SELO SVETI JURAJ! Evo tko je kupac te čime će se europarlamentarac odsad baviti

Izvor: Boris Kovačev/Cropix

Malo tko je znao da je bivši istarski župan, europarlamentarac i čelnik IDS-a Ivan Jakovčić bio vlasnik sela Sveti Juraj iznad Grožnjana. Kupio ga je prije dosta godina od Općine Grožnjan i u potpunosti ga uredio. Sveti Juraj je selo poznato po sjajnom položaju na uzvisini s koje se pruža predivan pogled.

Međutim, Jakovčić je prodao to selo, a kako je rekao u razgovoru za Hinu, kupac je Željko Miljanić, riječki poduzetnik i osnivač stomatološke tvrtke Rident.

“Dugo se špekuliralo informacijom jesam li prodao selo Sveti Juraj ili nisam. Sada vam mogu rado potvrditi da sam prodao selo Sveti Juraj, i to je moja prva službena potvrda o tome, sve ostale objave do sada bile su obične spekulacije”, kazao je Jakovčić u razgovoru za Hinu.

Istaknuo je kako ga raduje da je Miljanić kupio selo jer se on “namjerava preseliti u Poreč i tamo živjeti te nastaviti s aktivnostima u poljoprivredi”.

Jakovčić je rekao kako će već sljedeće godine proizvesti prve ozbiljne količine vina i maslinovog ulja te izaći na tržite s tim proizvodima.



“Vjerujem da ću svoje vino predstaviti na slijedećoj Vinistri. Svi znaju da volim i jedno i drugo odnosno i vino i ulje, da sam puno napravio za Istru u tom segmentu, kako se osobno bavim time a sada će mi to biti glavni prioritet i posao. Uz to, vjerojatno jedan dio aktivnosti i interesa mog djelovanja bit će usmjereno u turizam ali ne na klasični već na onu granu koja je vezana uz vino i ulje i sve ono što istarska poljoprivreda i ruralna Istra može ponuditi”, istaknuo je Jakovčić.

Inače, bivši istarski župan trenutno se nalazi u Bruxellesu. Tamo se susreo s bivšim kolegama iz parlamenta te ih je pozvao da posjete Istru već 24. rujna kada IDS organizira međunarodnu konferenciju o položaju žena usred pandemije i rata u Ukrajini, a koja će okupiti najznačajnije liberalne stranke.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI