JAMBO, VUCO, KERUM, ŠKARE OŽBOLT, SABO: Znate li što je zajedničko ovim ljudima? Mogli bi se iznenaditi

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Uz nekolicinu novih lica, kampanju za nadolazeće lokalne izbore obilježavaju politički povratnici, pažnju je među njima privukao Siniša Vuco, poznati pjevač koji se i na parlamentarnim izborima 2013. godine pokušao profilirati u političara. U politiku je pokušao ući i kao predsjednik, a osim toga i 2015. godine pokušao je doći do saborskih klupa. U principu, jedina politička pozornica na kojoj nije propao ona je koja se odnosi na lokalne izbore, na kojima nikada do sada nije niti sudjelovao.

S Vucom će na izborima u Splitu snage odmjeravati Željko Kerum, koji se u lokalnoj politici uspio zadržati i nakon što je ostao bez gradonačelničke fotelje za koju se ovaj poduzetnik opet odlučio boriti, upućeni svjedoče da mu šanse za povratak nikada nisu bile veće.

Skromne su zato po mnogima šanse poznate odvjetnice i bivše ministrice Vesne Škare Ožbolt, koja se prije gotovo pola godine uključila u kampanju za zagrebačku gradonačelnicu, no za sada nije uspjela skrenuti na sebe pažnju šireg dijela zagrebačke javnosti.

Povratak u politiku, ali i u gradonačelničku fotelju najavio je nekadašnji vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, koji je radi tih svojih ambicija izbačen iz SDP-a, unatoč tome on ide u borbu kao nezavisni kandidat, a s obzirom na gužvu na desnom spektru, Sabin potencijal za povratak definitivno ne treba podcjeniti. Podcjeniti ne treba niti nekadašnjeg HNS-ova kapitalca Andru Vlahušića, bivšeg dubrovačkog gradonačelnika koji će na svibanjskim izborima konkurirati aktualnom HDZ-ovom gradonačelniku Mati Frankoviću. Konkurentan ponovno postaje i zaboravljeni Stipe Gabrić Jambo, koji će se ponovno kandidirati za gradonačelnika Metkovića sa svojom nezavisnom listom.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI