JANDROKOVIĆ BAŠ JAKO NE VOLI SVOJ NADIMAK! ‘Rekao sam mu dobar dan, gospodine Njonjo, a on je počeo psovati’

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kaže kako nije istina da on ima veze s postupanjem policije u slučaju Hvaranina koji ga je u telefonskom razgovoru prije mjesec dana navodno nazvao Njonjo.

Tvrdi da je štićena osoba, ali i da nikoga nije prijavio za prijetnju.

Upravo je to Tonija Beroša, turističkog djelatnika iz Starigrada na Hvaru potaknulo da ispriča što se zapravo dogodilo 5. kolovoza.


“Jandroković ne govori istinu. Nije valjda da službe prisluškuju njegove privatne razgovore i da me temeljem toga policija zvala na obavijesni razgovor. Ne znam kako bi policija doznala da smo nas dvojica razgovarali da im Jandroković nije to rekao”, rekao je Beroš za Novi list.

Kaže kako ima svjedoke koji su u trenutku razgovora bili u njegovom društvu.“Ja sam Jandrokovića nazvao kako bih mu čestitao Dan pobjede i on mi se isprva nije javio. Na tome bi i ostalo da on, jer je imao zabilježen moj propušteni poziv, mene nije naknadno nazvao. Ja sam samo rekao: Dobar dan, gospodine Njonjo. Ništa više nisam uspio izgovoriti. Jandroković je odmah počeo vikati nabijem te na k., idiote, majmune… Opsovao mi je majku, totalno me izvrijeđao i zatim prekinuo razgovor”, opisuje Beroš.

Beroš dodaje i da je poziv za razgovor u policijskoj postaji dobio svega nekoliko sati kasnije.

“Zamislite, rekli su mi da me jedna starija gospođa iz Zagreba prijavila zbog prijetnje. Mislio sam si ja, kojoj sam to ženi iz Zagreba prijetio. Ništa nisam razumio. Jandrokovića uopće nisu spominjali. Odbio sam ići na policiju jer sam za to jutro već imao organiziran jedan izlet. Znate, ja sam i skiper. Onda mi je ujutro osobno stigao policijski inspektor iz Jelse i s njima sam u autu obavio službeni razgovor. U ne više od dvije minute ispričao sam mu sve što je bilo između mene i Jandrokovića. On me pitao je li to zaista istina i od tada me policija više nije kontaktirala”, rekao je Beroš. Kaže kako policiji ništa ne zamjera.

“U pozivu za obavijesni razgovor piše da je u vezi članka 139. Kaznenog zakona koji se odnosi na prijetnju. Ako netko prijeti predsjedniku Sabora, policija ga mora ispitati i to razumijem. Ali, ja Jandrokoviću nisam prijetio. Pa, nisam blesav da sa svojeg mobitela idem prijetiti predsjedniku Sabora. Jesam mu rekao Njonjo, ali tako ga zovu po svim portalima, a i predsjednik Milanović i nisam mislio da je Jandrokoviću to neki veliki problem. Uključio sam speakerphone na mobitelu i imam tri svjedoka, od kojih je policija s jednim razgovarala i on je potvrdio sve što sam im ja rekao. Znači da je netko policiji lagao da sam prijetio Jandrokoviću”, zaključio je Beroš.

Ako je to sve točno, odvjetnica Jadranka Sloković uvjerena je da nije bilo prijetnje Jandrokoviću.

“Naravno da nije prijetnja ako je netko Jandrokoviću rekao Njonjo. To svakako nije smio biti razlog za postupanje policije. Izvan pameti je da se policija uključila u to. Za mene je ovo zlouporaba položaja, odnosno državnog aparata. Da Jandroković to nije prijavio, policija ne bi nikako mogla znati za taj telefonski razgovor, to je nemoguće. Mislim da je jasno da je Jandroković tražio da se to pokrene. Što se tiče uvrede, toliko se već proširilo da se Jandrokovića naziva Njonjo i ne može se onda selektivno postupati samo prema nekima. Razumijem da Jandrokovića to smeta, ali to je njegova stvar, za privatnu tužbu, a ne da se policija time bavi”, kaže Sloković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI