JANDROKOVIĆ ČESTITAO BOŽIĆ: ‘Važno je ojačati međusobno razumijevanje i zajedništvo u društvu te stvoriti ozračje nade i optimizma’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu Božićnu čestitku. Istaknuo je važnost dijaloga i jačanja međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu.

“Božić je blagdan ljubavi, mira, nade i svjetla, radostan navještaj rođenja Isusa Krista. Duh Božića oplemenjuje našu vjeru i poziva nas na preispitivanje vlastite savjesti i činjenje dobra. Kroz molitvu i osobno promišljanje ohrabruje nas da pokažemo snagu opraštanja i milosrđa te da vodimo brigu o dostojanstvu svakog čovjeka. Božić je i blagdan obitelji koji slavimo s najmilijima, našom djecom, bližnjima, prijateljima i dragim ljudima. Ujedno nas, podsjeća da je obitelj temelj društva, naše utočište i potpora u izazovnim vremenima”, rekao je u čestitci.

Podsjetivši da su u razdoblju od gotovo dvije godine, koje su obilježene globalnom pandemijom, našu domovinu pogodila i dva razorna potresa, posvećeni smo, poručio je Jandroković, prije svega zaštiti života i zdravlja svih naših ljudi.


Na kušnju su stavljeni solidarnost, jedinstvo i način života kakav smo poznavali. Uvažavajući sve različitosti među nama, kontinuirani i konstruktivan dijalog jedan je od ključnih načina kako premostiti podjele, istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora.

Naglasio je i važnost jačanja međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu te stvaranja ozračja nade i optimizma.“U vremenu kada je potrebno pokazati hrabrost, odgovornost i razboritost, ali i poniznost, svi smo pozvani dati svoj doprinos jačanju međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu te stvaranju ozračja nade i optimizma. Važno je to učiniti radi naše budućnosti, naše djece i mladih”, istaknuo je Jandroković.

Na kraju čestitke je uime Hrvatskoga sabora i osobno svim hrvatskim građankama i građanima te svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu zaželio blagoslovljen Božić proveden u miru te zdravu, sretnu i uspješnu 2022. godinu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI