JANDROKOVIĆ IZ SPLITA OPET ŽESTOKO PO MILANOVIĆU: Ponekad nasilniku treba odgovoriti na isti način, neću trpjeti da me netko vrijeđa’!

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Nakon što je jučer boravio u Šibeniku i dao podršku stranačkim kolegama Željku Buriću za gradonačelnika i Goranu Pauku za župana Šibensko-kninskog župana, predsjednik Sabora Gordan Jandroković nastavio je danas dalmatinsku turneju u Splitu, kako bi podržao HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Vicu Mihanovića te župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana. A komentirao je i sve druge aktualne teme, i ponovno je kao i jučer komentirao predsjednika Milanovića.

“Moja potpora ide našeg kandidatu Vici Mihanoviću u Splitu i njegovim zamjenicima. Vjerujem da će oni uspješno upravljati Splitom u sljedeće četiri godine. Ovdje sam kako bih podržao našeg kandidata za župana Blaženka Bobana, mog dugogodišnjeg prijatelja koji je izvrsno vodio županiju u protekle četiri godine”, kazao je Jandroković.

Osvrnuo se na dobre prognoze Europske komisije te naglasio kako Splitsko-dalmatinska ima dobru perspektivu i moraju je voditi ljudi “koji ne idu u avanture već ju vode ozbiljni ljudi”.

‘Problemi u pravosuđu vuku se još iz bivše Jugoslavije’

“Ta županija bilježi značajan napredak od kada je Boban na njezinu čelu. Perspektiva Splita i cijele županije je odlična i siguran sam da će građani u sljedeće četiri godine biti zadovoljni njezinim napretkom”, rekao je Jandroković.



Govorio je naravno i o Zlati Đurđević te naglasio kako se “iz njezinog programa vidi da bi ona željela ići da se politika uključi u odabir sudaca”.

Novinarima je poručio da pročitaju priopćenje Vlade u kojem se vidi što ona zapravo predlaže.

“Pravosuđe u bivšoj Jugoslaviji bilo je pod partijskom kontrolom, većina sudaca bili su članovi partije, a slavna izjava Tita je da ‘se ne treba zakona držati kao pijan plota’. Problemi u pravosuđu nisu nastali 90-tih godina nego mnogo ranije. Utjecaj politike na pravosuđe je zadnjih godina sve manji i manji ili ga nema, a sada se pojavljuju ideje da bi ponovno trebao početi utjecaj politike na suce, što nije dobro. Ne bih rekao da ulazimo u krizu, sigurno će biti treći javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda. Upravo priopćenje Vlade je argumentirana rasprava.

No, ako vas netko iz dana u dan vrijeđa i proziva, treba zaštititi svoj dignitet zbog sebe i svoje obitelji. Cijelo vrijeme nisam govorio ništa, trpio sam uvrede iz meni nepoznatih razloga. Ako taj netko ne prestane, u jednom trenutku morate vratiti na isti način. Ako nasilnik misli da mu neće biti odgovoreno zbog toga što čini, grdno se vara. Ponekada nasilniku morate odgovoriti na isti način. Ne zalažem se za takav način govora, ali isto tako neću trpjeti da me netko vrijeđa”, naglasio je Jandroković.

Osvrnuo se na nadolazeće lokalne izbore te istaknuo uvjerenje u izbornu pobjedu HDZ-aJ i u Splitu. “Imamo takve ljude koji nisu isključivi i ne vrijeđaju druge kandidate”, zaključio je predsjednik Sabora.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI