JANDROKOVIĆ IZNENAĐEN, GRBIN I BARTULICA SU RJEČITIJI: ‘Ovo nije ništa novo, moramo paziti da se ovo stanje ne zloupotrijebi’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Bivša ministrica europskih integracija i članica predsjedništva HDZ-a Gabriela Žalac privedena je u srijedu. Ta je vijest odjeknula i u Hrvatskom saboru.

Evo nekoliko reakcija…

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je rekao kako “ne može ništa komentirati jer ne zna o čemu je riječ”.

“Nemam nikakvih informacija i naravno da me to iznenađuje, a sada to ne mogu komentirati jer ne znam ni kontekst niti imam dublju informaciju”, naglasio je Jandroković.

S druge strane, SDP-ov Peđa Grbin bio je već rječitiji.



“Gospođa Žalac je osoba oko koje se vezuju afere dugi niz godina, a i mi smo na to upozoravali. Ovo nije ništa novo. Žao mi je što nadležna državna tijela nisu postupala puno brže jer je ovo objavljeno još 2019. Činjenica je da se sada nije upetljao OLAf vjerojatno bi se još dulje čekalo na razrješenje ovog slučaja vezanog uz članicu predsjedništva HDZ-a”, istaknuo je Grbin.

I Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta komentirao je uhićenje bivše ministrice.

“Želim poručiti da se svakodnevno u Hrvatskoj zloupotrebljavaju ovlasti. Moramo ipak reći da u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo, moramo jako paziti da se ovo stanje ne zloupotrijebi. Mi ćemo i dalje upozoravati na tu opasnost”, naglasio je Bartulica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI