JANDROKOVIĆ KRITIZIRAO MILANOVIĆEVE IZJAVE: ‘Protivljenje ulasku Švedske i Finske u NATO predstavlja udar na jedinstvo demokratskog zapada protiv ruske agresije u Ukrajini’

FOTO: Damjan Tadic / CROPIX

Na poziv predsjednice Zastupničkog doma parlamenta Kraljevine Španjolske Meritxell Batet Lamane, u službenom posjetu Madridu nalazi se Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora. Tom je prigodom rekao kako “protivljenje predsjednika države Zorana Milanovića ulasku Švedske i Finske u NATO predstavlja udar na jedinstvo demokratskog zapada protiv ruske agresije u Ukrajini”. Dodao je da je očito riječ o “njegovim proruskim stavovima”.

Istaknuo je da ne zna zašto su oni takvi te da to treba pitati predsjednika Republike.

“Ali nesumnjivo je da se u međunarodnoj zajednici na njegove stavove gleda s velikim čuđenjem, a u zadnje vrijeme i s podsmijehom”, naglasio je.

Jandroković u Madridu također predvodi saborsko izaslanstvo na Hrvatskom-španjolskom međuparlamentarnom forumu.

Osvrnuo se na odnose Hrvatske i Španjolske te rekao kako su “produbili parlamentarnu suradnju”.



Dodao je kako su na Forumu govorili o bilateralnoj suradnji, ali u fokusu su globalne teme, poput pandemije i krize u Ukrajini.

“Dijelimo iste stavove oko rata u Ukrajini, kojoj dajemo snažnu potporu i osuđujemo rusku agresiju”, zaključio je Jandroković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI