Jandroković nakon prozivke s Pantovčaka: ‘Tako se ne saziva ni sjednica vatrogasnog društva u nekom selu’

screenshot

"Vrlo ružno su iz Ureda predsjednice govorili o meni“, žali se predsjednik Sabora

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković jutros kritizirao predsjednicu, pa mu ona još oštrije odgovorila, ponovno se oglasio Jandroković

“Danas ujutro govorio sam o svome viđenju situacije kad je bio u pitanju priedlog za održavanje zajedničke sjednice Vlade. Takav pristup nije ozbiljan, zato što ta sjednica nije dogovorena s predsjednikom Vlade, poslan je dopis bez ikakvih materijala kako bi trebala izgledati ta sjednica. Tako se ne saziva ni sjednica vatrogasnog društva u nekom selu”, rekao je Jandroković.

“Je li to otišlo u vrijeme same sjednice ili nakon sjednice, tu sam promašio, ali to nije bitno i nije meritum, zato što je poziv poslan bez dogovora s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske, a uz ovakvu proceduralnu pogrešku, kad se šalje zahtjev bez objašnjenja, mislim da je neozbiljno. Nisam nikoga uvrijedio u svom odgovoru ujutro i ostat ću pri tome, ali ono što je rečeno u zadnjem dijelu izjave neslužbenog izvora, a tih neslužbenih izvora mi je preko glave, ali izjava da je demografija i blokirani sad in jest beskrupulozna i besprizorna laž, takvo što nije nitko izgovorio, barem ne u društvu u kojem sam ja bio i smatram da takvo što nije dostojno da iziđe iz Ureda predsjednice”, rekao je Jandroković.

Kazao je da se u nedjelju navečer održao neformalni sastanak u Vladi, na kojemu su sudjelovali on, predsjednica Grabar Kitarović te premijer Andrej Plenković te da se razgovaralo i o temi demografije. “Gotovo svaki put kad imamo sastanakk utroje govorilo se i o temi demografije. Ona jest najavljivala mogućnosti sazivanja sjenice, a predsjednik Vlade joj je rekao da to nije model po kojemu on želi raditi. Ovdje se ne radi o namjeri da se pomogne demografskim mjerama, nego se, po mojem mišljenju, radi o običnom politikantstvu”, rekao je Jandroković. 

“Jedino što može biti sporno jest to što sam ja rekao da je poziv upućen za vrijeme sjednice, ali on je upućen odmah nakon. Smatram da to nije presudno, puno važnije je to što je zahtjev poslan bez dogovora s predsjednikom Vlade i na neodgovarajući način, bez popratnih detalja”, dodao je. 



Na opasku novinara da je predsjednica isti takav poziv na jednak način uputila i bivšem premijeru, Zoranu Milanoviću, a da ju je HDZ tada u tome podržavao, Jandroković je rekao da nema komentara. “Ne znam kakav je bio odnos presjednice s gospodinom Milanovićem. Što se dogodilo tada, nisam bio u mogućnosti pratiti, jer nisam bio dio te Vlade, bio sam u oporbi. Osim toga, uopće mi nije važno što je bilo tad, sad govorimo o ovoj temi, koja je puno važnija”, rekao je Jandroković. 

“Vrlo ružno su iz Ureda predsjednice govorili o meni. Neću dozvoliti difamacijske kampanje, kad nemate argumente, onda idete ad hominem, to da lažem, da se dodvoravam, to je ispod svake razine i to nikad ne bih u bilo kojoj raspravi uputio svojem oponentu”, rekao je Jandroković, dodavši da želi da se zna tko i na koji način progovara iz Ureda predsjednice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI