Jandroković o hrvatskom velikanu: ‘UVIJEK JE PROMICAO HRVATSKE NACIONALNE I DRŽAVNE INTERESE’

Foto: Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji preminuloga Žarka Domljana. Donosimo ga u nastavku.

“Poštovana obitelji, s velikom sam tugom primio vijest o odlasku gospodina Žarka Domljana. Uime Hrvatskoga sabora i osobno upućujem Vam izraze najiskrenije sućuti. Gospodin Žarko Domljan ostat će u trajnom sjećanju hrvatske javnosti zbog njegovog velikog doprinosa u stvaranju suverene, neovisne i demokratske Hrvatske i izgradnji hrvatskih državnih institucija.”

“Na početku demokratskih promjena u Hrvatskoj dr. Domljan stavio je na raspolaganje svoje veliko znanje i iskustvo. Pamtit ćemo njegov politički angažman u stvaranju i promicanju višestranačja, pri čemu je iznimno značajna njegova povijesna uloga kao prvog predsjednika Hrvatskoga sabora. Isto tako, velike su njegove zasluge u donošenju prvog hrvatskog ustava.”

“U obavljanju niza visokih i odgovornih parlamentarnih dužnosti, gospodin Domljan dokazao je veliku predanost i domoljublje promičući uvijek hrvatske nacionalne i državne interese, a posebno predstavljajući Hrvatsku u inozemstvu i međunarodnim organizacijama.”

“Gospodina Domljana pamtit ćemo također kao vrhunskog intelektualca, koji je ostavio veliki znanstveni trag u promicanju hrvatske povijesti umjetnosti i leksikografije. Moje misli i molitve su uz Vas u ovom tužnom trenutku za Vašu obitelj”, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI