JANDROKOVIĆ O NAPADU U SUBOTICI: ‘Neka Srbija pogleda istini u oči, neka se suoči sa svojom odgovornošću za zbivanja iz 90-ih’

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković danas je komentirao napad na petero Hrvata koji se dogodio u Subotici.

“Ne možemo uspoređivati situaciju u dvije države. Proslava Oluje u Hrvatskoj je dostojanstvena, mi slavimo pobjedu u ratu ne omalovažavajući nikoga. Retorika predsjednika Srbije i njihovih dužnosnika je ta koja je uzrokovala potrebu kod nekih ljudi da fizički i verbalno omalovažavaju pripadnike hrvatskog naroda”, kazao je Jandroković.

“Neka Srbija pogleda istini u oči, neka se suoči sa svojom odgovornošću za zbivanja iz 90-ih, to je preduvjet da bismo bolje surađivali. Svi zajedno moramo gledati prema naprijed, nema nam od povratka u prošlost koristi nikome”, dodao je Jandroković.

Komentirao je i apele sinjskog gradonačelnika Mire Bulja da se ublaže mjere na Alci.

“Ova godina je iznimno zahtjevna i Stožer je pronašao jedan dobar balans. Turistički djelatnici govore da su im brojke na razini rekordne 2019. Nije do toga došlo slučajno i preporuka se treba držati. Pred nama su još tjedni u kojima ćemo imati puno turista ako ćemo uspjeti očuvati dobru epidemiološku situaciju. Hrvatska obala je još u narančastom, nitko nije iz hira osmislio te mjere. Apeliram na sve da se držimo mjera, da budemo razboriti”, kazao je predsjednik Sabora.



Dotaknuo se i Buljeva prozivanja o dvostrukim kriterijima u kojima tvrdi da se na spajanju Pelješkog mosta nije trebalo pridržavati mjera.

“Ne bih uspoređivao ta dva događaja. Na Pelješkom mostu nije bilo tako puno ljudi. Na tribine je odobren dolazak 2500 ljudi, mnogo više nego što je to bilo prošle godine. Postoje ograničenja koja je stožer osmislio da se postigne balans”, odgovorio mu je Jandroković.

Na pitanje o Domovinskom pokretu kazao je kako nema običaj komentirati situaciju u drugim strankama.

“Ovo što izlazi van sasvim sigurno im ne koristi. Na njima je da nađu rješenje i izađu iz te situacije. Što se tiče HDZ-a, mi smo uvjerljivo najjači”, zaključio je Jandroković, javlja N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI