JANDROKOVIĆ O OPTUŽNICI IZ BEOGRADA: ‘Vučić nije ništa naučio iz povijesti, Srbija želi skrenuti pozornost sa svojih problema’

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrokoviću nedjelju je sa 47. Trke na prstenac komentirao optužnicu iz Srbije. Poručio je kako su to “Vučićeva posla”.

“Ništa nije naučio iz povijesti i to ne pridonosi poboljšanju naših bilateralnih odnosa”, kazao je o srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

“Srbija ima puno problema – probleme oko Kosova, hoće li na rusku ili zapadnu stranu i onda koristi ove situacije da bi skretala pozornost sa svojih problema”, naglasio je.

“Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite”, rekao je te poručio kako će Hrvatska pilote zaštititi te kako smatraju da je optužnica pravno neutemeljena.

“Hrvatska će koristiti pregovore kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerirati. Ako žele prema Europskoj uniji, moraju se europski ponašati. Moraju odlučiti žele li prema Rusiji ili Zapadu”, kazao je predsjednik Hrvatskog sabora.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI